Gündemİlçe Haberleri

Edremit’te Okullar Güçlendiriliyor

Edremit’te okullar güçlendiriliyor. Balıkesir’in Edremit ilçesinde okullar depreme dayanıklı hale getiriliyor.

Edremit’te okullar güçlendiriliyor. İlçe merkezinde güçlendirme çalışmaları devam ediyor. Edremit Kaymakamı Ahme

t Odabaş eğitim yatırımlarını yerinde inceledi. Güçlendirme çalışmaları devam eden Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Anadolu Lisesi, Edremit Anadolu Lisesi ve Edremit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Yetkililerden bilgi aldı.

Ffj

İnşaatların son durumu hakkında yerinde incelemeler yaptı. Ayrıca Kaymakam Odabaş İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve yüklenici firma yetkililerinden bilgiler aldı. Okulların yeni eğitim öğretim yılına hazır hale getirilmesi için koordinasyonun sağlanması talimatını verdi. Aynı zamanda çalışmaların yakından takip edilmesini söyledi.

 

Dfg 3

Konuyla ilgili açıklama yapan Kaymakam Odabaş; “Milli Eğitim Bakanlığı, İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından deprem tahkik raporları sonucuna göre risk taşıdığı tespit edilerek güçlendirme yapılmasına karar verilen okullarımızın güçlendirme çalışmaları hızla devam ediyor. İlçemizdeki okullarımız depreme dayanıklı hale getiriliyor. İnşallah 2023-2024 eğitim öğretim yılında öğrencilerimiz kendi okullarında derslerine devam edebilecekler” dedi.

Gg 2

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

Edremit Hakkında

Balıkesir ilinin batısında, Ege Denizi kıyısındaki ilçedir. Edremit, Balıkesir ilinin üçüncü en büyük ilçesi olup zeytincilik ve Kazdağları ile bilinir. İç turizmin ilk önemli merkezlerinden olan Altınoluk ve Akçay bu ilçededir.

Edremit, Antik Çağ’daki adı ile Adramytteion’dır. Bununla beraber MÖ 1443 yılında Pidasus adı ile Burhaniye İskelesi civarındaki Karataş mevkiinde kurulmuş. Truva-Bergama yolu üzerinde bulunmasından dolayı birçok baskınlara uğramıştır. Bundan dolayı, harap bir halde Lidya Kralı Krezüs’ün eline geçmiştir. Kralın kardeşi bu şehri yeniden yaptırmış hatta süslemiş ve kendi adı olan Adramys ismini vermiştir. 1231 yılında, Türk akıncıları Edremit’e saldırmış ve çetin savaşlardan sonra, Türk Komutanı Yusuf Sinan’a şehrin anahtarı teslim edilmiştir. 1336 yılında Karesi topraklarının Osmanlı’ya geçmesiyle, Edremit de Orhan Gazi tarafından Osmanlı Devleti hudutları içine alınmıştır.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu