Eğitimİlçe Haberleri

Edremit’te Okuma Seferberliği

Edremit'te başlayan "Edremit Kitap Dostları" Projesi, şubat 2024 itibariyle tüm resmi ve özel ilkokul ile ortaokul öğrencilerini kapsıyor.

Edremit’te Okuma Seferberliği

Edremit’te başlayan “Edremit Kitap Dostları” Projesi, şubat 2024 itibariyle tüm resmi ve özel ilkokul ile ortaokul öğrencilerini kapsıyor. Proje, Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından koordine ediliyor ve 2024 Haziran sonuna kadar devam edecek. Projenin amacı, çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirmelerini, okuma alışkanlığı kazanmalarını, Türkçeyi doğru ve etkili bir şekilde kullanmalarını ve hayal güçlerini geliştirmelerini sağlamak.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, projenin amacını açıklarken, çocukların kitap okuma alışkanlıklarını teşvik etmek, yarışma heyecanı yaşamalarını ve arkadaşlarıyla bu konularda sıcak muhabbetler oluşturmalarını hedeflediklerini belirtti. Projede, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için belirlenen takvim çerçevesinde “Kitap Okuma Yarışması” düzenlenecek ve online sınavlarla desteklenecek. Sınavlar sonucunda 23 Nisan ve 11 Haziran tarihlerinde iki ayrı ödül töreni yapılacak ve öğrencilere toplamda 12 bisiklet, 12 drone ve 12 akıllı kol saati hediye edilecek.

Edremit'Te Okuma Seferberliği

Müdür Ciğer, teknoloji ve sosyal medyanın çocukları kitaplardan uzaklaştırdığını vurgulayarak, okuma alışkanlığını önemsediklerini ve tüm okullar ve öğretmenlerle bu konuda çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Projeye velilerin de desteğini beklediklerini sözlerine ekledi. Öğrenciler ve veliler, projeye ilişkin detaylı bilgi almak için okullarından ya da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü web sayfasından bilgi edinebilirler.

 

 

Haber: Bülten

Kafkas Kültürü Balıkesir’de Yaşatılacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu