Gündemİlçe Haberleri

Eğlenmeye Hazır Olun; Balıkesir’de Aromaterapi Festivali Başlıyor

Eğlenmeye Hazır Olun; Balıkesir’de Aromaterapi Festivali Başlıyor. Türkiye ve dünyanın tek Aromaterapi Festivali, 6 Temmuz’da kapılarını 4’üncü kez Balıkesir’de açıyor. Festival,  111 etkinliğe ev sahipliği yapacak. Tema ise, “Tarladan Hasada, Lezzet, Şifa, Sanat” olacak.

 

Balikesirde Aromaterapi Festivali Basliyor
Eğlenmeye Hazır Olun; Balıkesir’De Aromaterapi Festivali Başlıyor

 

Aromaterapi Festivali, bu yıl 4’üncü kez kapılarını açıyor. 6-9 Temmuz günleri arasında Burhaniye İlçesinde bulunan Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan festivalin bu yıl ki teması ise “Tarladan Hasada, Lezzet, Şifa, Sanat” olarak belirlendi. Eğitim seminerlerinden hasada, atölye çalışmalarından söyleşi ve konserlere kadar çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapacak olan Festival, Türkiye ve dünyada tek.

 

Balikesirde Aromaterapi Festivali Basliyor 1

Balıkesir 4. Aromaterapi Festivali, 6 Temmuz Perşembe günü saat 13.00’de seminerler ile başlayacak. 9 Temmuz saat 22.00’de ise Hande Yener konseri ile sona erecek. Festival çerçevesinde düzenlenecek olan seminer ve atölye çalışmaları Çiftçi Eğitim Merkezi’nde gerçekleşecek. Ayrıca 150 standın kurulacağı Ören’de ise söyleşiler, atölye çalışmaları ve konserler olacak.

 

Balikesirde Aromaterapi Festivali Basliyor 2

 

BAÇEM’de Dr. Ender Saraç eşliğinde lavanta, ekinezya ve hatmi çiçeği hasadı ile başlayacak festival, Nurşen Ertuş’un “Doğadan Gelen Güzellik Defilesi”nin ardından Ören’deki festival alanına yapılacak kortej yürüyüşü ile devam edecek. Birbirinden farklı 111 etkinliğin gerçekleşecek. Festival çerçevesinde Ören Plajı’nda; 6 Temmuz Perşembe akşamı Kutsi ve Muazzez Ersoy sahne alacak. Ayrıca 7 Temmuz Cuma akşamı Nil Karaibrahimgil sahne alacak. Bununla birlikte 8 Temmuz Cumartesi akşamı Manga sahne alacak. 9 Temmuz Pazar akşamı Mithat Körler ve Hande Yener konserleri olacak.

 

Balikesirde Aromaterapi Festivali Basliyor 3

 

Balıkesir Hakkında

Balıkesir, Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık on yedinci şehri. Marmara Bölgesinin Güney Marmara Bölümü’nde, topraklarının bir kısmı ise Ege Bölgesinde yer alan ilin hem Marmara hem de Ege Denizi’ne kıyısı bulunur. Türkiye genelinde ise iki deniz ile komşu olan sadece 6 il vardır. İl, Kuzeybatı Anadolu’da bulunmaktadır. Doğusunda Bursa ve Kütahya illeri, güneyinde Manisa ve İzmir illeri ve batısında Çanakkale ili vardır. Ayvalık ilçesinden de Yunanistan’ın Midilli Adası’na komşudur.

2019 Yılı verilerine göre nüfusu 1.228.620’dir. İlin yüzölçümü 14.583 m²’dir. İlde km²’ye 82 kişi düşmektedir. Ayrıca yoğunluğun en fazla olduğu ilçe, 254 kişi ile Karesi’dir. İlin denizden yüksekliği 145 metredir. Üstelik 2016 yılında TÜİK verilerine göre 20 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1129 mahalle bulunmaktadır.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu