Gündem

Ehliyet ve Kimliği Yenilemeyenler Dikkat!

Ehliyet ve kimliği yenilemeyenler dikkat: 4 bin 64 lira cezası var

Ehliyet ve Kimliği Yenilemeyenler Dikkat!

2016 yılında başlayan çipli kimlik uygulamasında, vatandaşların eski tip kimlik ve ehliyetlerini yenileme süresi belirlendi. Yeni yıla kısa bir süre kala, ehliyet ve kimlik yenileme için belirlenen son tarih gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, 10 yıl süresince geçerliliğini koruyacak ve bu sürenin bitimini izleyen tarihte yenilenmesi gerekecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından 1 Ocak 2016 tarihinden önce düzenlenen ehliyetlerin son yenilenme tarihi 31 Aralık 2022 ile birlikte eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi yeniden uzatıldı. Bu tarihe kadar ehliyetini yenilemeyen ve trafik uygulamalarında eski tip ehliyeti olan sürücülere 4 bin 64 TL ceza uygulanacak. Bu düzenleme, vatandaşların güncel kimlik ve ehliyetlerini kullanmalarını teşvik etmek amacıyla yapılmıştır.

Ehliyet Ve Kimliği Yenilemeyenler Dikkat!

EHLİYET YENİLEME TARİHİ UZATILDI

Yeni ehliyet sistemine göre, 31 Aralık 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereken ehliyet yenileme işlemleri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatıldı. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgelerinin değiştirme süresi, 31 Aralık 2022 tarihinden itibaren 2 yıl daha uzatılmıştır. Bu düzenleme ile sürücüler, ehliyetlerini güncelleme işlemlerini daha uzun bir süre içinde gerçekleştirebileceklerdir.

KİMLİK KARTI YENİLEME SON GÜNÜ

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartlarının geçerlilik süresi 10 yıldır ve bu sürenin sona erdiği tarihten itibaren başvuru üzerine yenilenir. Kimlik kartlarının geçerlilik tarihi, kartın üzerinde yer almaktadır. Kimlik yenileme işlemleri, 31 Aralık 2023 tarihine kadar devam edecektir. Bu tarihe kadar vatandaşlar, TC Kimlik kartlarını yenileyebilirler.

Ehliyet Ve Kimliği Yenilemeyenler Dikkat!

2023 KİMLİK YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?

Kimlik yenileme ücretinin randevu öncesinde yatırılması gerekmektedir. Aksi taktirde kimlik yenilme işlemi yapılmaz. Kimlik yenileme ücreti 2023 yılında şu şekilde güncellenmişti;

Doğum nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL

Değiştirme nedeniyle düzenlenen Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı: 83 TL

Nüfus Cüzdanı kayıp bedeli: 83 TL

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı kayıp bedeli: 166 TL

 

Haber Merkezi

180 yıllık matbaa makinasına gelen tüm teklifleri reddediyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu