EkonomiGündem

Ek MTV’de 1. taksit ödemesi için yarın son gün!

Ek MTV’de 1. taksit ödemesi için yarın son gün! Ek motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksitinin ödeme süresi yarın sona eriyor. Ek MTV ödenmediği takdirde aracın muayenesi gerçekleşmeyecek.

 

Ek Mtv'De 1. Taksit Ödemesi Için Yarın Son Gün!
Ek Mtv’De 1. Taksit Ödemesi Için Yarın Son Gün!

Yarın Sona Erecek

Ayrıca trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri olmayacak. Öte yandan normal şartlarda 31 Ağustos’ta sona erecek ek MTV’nin birinci taksit ödemesi 6 Eylül gün sonuna kadar uzadı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren düzenlemede birinci taksit ödemesi yarın sona eriyor.

 

Ek Mtv'De 1. Taksit Ödemesi Için Yarın Son Gün!
Ek Mtv’De 1. Taksit Ödemesi Için Yarın Son Gün!

İki Taksitte Birlikte mi olacak?

EK MTV iki taksitte ödeniyor. İlk taksit için son ödeme günü yarın. İkinci taksiti ise kasım ayı sonuna kadar ödenecek. Yeni tescil edilecek araçların Ek MTV ödemesi ise normal MTV tutarı ile beraber peşin olacak.

Ödemeyince Ne Olur?

Taşıtların satış ve devrinin yapılabilmesi için MTV’nin ve ek MTV’nin ödemesi gerçekleşmesi  gerekiyor. Ek MTV ödenmediği takdirde araç muayeneleri de olmayacağı gibi trafikten çekme, hurdaya çıkarma, yurt dışına çıkarma nedeniyle tescil kapatma işlemleri mümkün olamayacak.

Ayrıca vergi, amme alacağına dönüşecek olup bu alacak için vergi daireleri tarafından borcun tahsili için faiziyle icra işlemleri yapılması hatta haciz uygulanması da söz konusu olacak. Depremzedeler Ek Mtv Ödemeyecek.

Ek Mtv ödemeler e-devlet üzerinden de gerçekleşecek.

MTV Nedir?

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu