Yaşamİlçe Haberleri

Emekli Teknikerden Ev Atölyesi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde yaşayan emekli ziraat teknikeri Ergenç Çavuşoğlu, evinde kurduğu atölyede sanatseverlere ücretsiz el sanatları kursları veriyor.

Emekli Teknikerden Ev Atölyesi

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde yaşayan emekli ziraat teknikeri Ergenç Çavuşoğlu, evinde kurduğu atölyede sanatseverlere ücretsiz el sanatları kursları veriyor. Çavuşoğlu, Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görev yaparken emekli olduktan sonra sanat öğrenmeye başladı.

Halk Eğitimi Merkezi’nin düzenlediği resim kurslarına katılan Çavuşoğlu, 4 yıl önce Kızıklı Mahallesi’ne taşındıktan sonra evinin bahçesinde bir atölye oluşturdu. 68 yaşındaki Çavuşoğlu, resim yapmanın yanı sıra ahşap oyma ve su kabağı işleme sanatına da başladı. Evini adeta bir sergi salonuna çeviren Çavuşoğlu, meraklılara ücretsiz kurslar vermeye başladı.

Emekli Teknikerden Ev Atölyesi

‘Çocuklar için farklı bir deneyim’

Atölyeye gelenlerden Ayşegül Bayraktar, “Ergenç hocamın bir iyilik hikayesi yolculuğu ile başlayan bu atölyemize ben 2 yıldır geliyorum. Kabak yapıyorum. Daha sonra yeğenlerimi getirdim. Küçükten büyüğe herkes kendini keşfedebilir. Burada resim, kabak, herhangi bir istediği hobisini geliştirebilir” şeklinde konuştu. Diğer bir katılımcı Yağmur Bayraktar da, “İlk önce oğlumu getirdim buraya. Resim yaptık. Daha sonra kabak oymaya başladık. Bende heveslendim, Ergenç hocamı gördükçe. Burada yaptıkları resimleri ve etkinlikleri görünce çok mutlu oldum. Bende heveslendim. Beni de heveslendirdi. Bizde karakaleme başladık. Anne oğul buraya hafta sonları geliyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz. Çocuklar için de çok güzel” dedi.

Emekli Teknikerden Ev Atölyesi

‘Hobi geliştirmek için yararlı’

Çavuşoğlu ise, “Dört yıldan beri bu sanat atölyesini işletmekteyim. Daha öncesinde resim kursuna katıldım. Ahşap oyma kursuna katıldım. Şimdi ücretsiz olarak isteyenlere her türlü resim kursu, ahşap oyma kursu, su kabağı işleme kursu veriyorum. Ahşap boyama kursu da veriyorum. Bayağı da öğrencim var. Geliyorlar, hafta içi hafta sonu birlikte çalışıyoruz. Güzel zaman geçiriyoruz. Onlar zamanlarını değerlendiriyorlar. İstedikleri hobiyi de öğrenmiş bulunuyorlar” şeklinde konuştu.

Emekli Teknikerden Ev Atölyesi

 

İHA

Halk Eğitim Kurslarına Yoğun Katılım

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu