Balıkesir Merhaba Blog YazılarıGündemSağlıkYaşam

Evde Uygulayabileceğimiz Egzersizler

Güzel ve sağlıklı bir vücuda sahip olmak herkesin hayali. İş yoğunluğu sebebiyle spor merkezlerine gitmek zor. Evde uygulayabileceğimiz egzersizler sayesinde sağlıklı görünmek mümkün. Sizde evinizin konforunda egzersiz yapmak isterseniz 5 egzersizden oluşan listemizi inceleyebilirsiniz.

Evde uygulayabileceğimiz egzersizler. Herkes sporun vücut direncinin arttırdığının farkında. Bir çoğumuz iş yoğunluğundan ve üşengeçlikten spor yapmıyor. Spor hayat kalitemizi olumlu yönde etkiliyor. Bu bilinçle harekete geçmemiz gerekiyor.

1.Adım Egzersizi 

Adi

Yapmanız gereken ayağınızı merdiven çıkıyor gibi yukarı kaldırıp indirmek. Kol kaslarınızı da geliştirmek istiyorsanız elinize ağırlık alarak çalışabilirsiniz. Bu hareketi en az 10 kere tekrarlayabilirsiniz.

2.Bacak Kası Egzersizi

1 Squat 002

Squat olarak da anılan bacak kası egzersizi çok etkili bir hareket. Bu hareketi etkili yapmak için sandalyeye oturur gibi çömelin ve uzakta duran hayali bir nesneyi almak için kollarınızı uzatın. Bacak hizanızın, omuz hizanızı geçmediğinden emin olun. Bu hareketi her yaptığınızda bacak kaslarınızın aktif çalıştığını hissedeceksiniz. Bu hareketi en az 10 kere tekrarlayabilirsiniz.

3.Plank Egzersizi

 

Plank Genel Diris

Plank hareketi etkili spor hereketlerinden biridir. Plank hareketi için öncelikle yüz üstü zemine uzanın. Kollarınızı yukarı doğru itin. Bu hareketi gerçekleştirirken ön kollarınız ve ayak parmaklarınızın zeminde kaldığından emin olun. Hareket bittiğinde karnınızda yanma hissedebilirsiniz.

4.Bisiklet Egzersizi

Bisiklet Hareketi

Bu hareket için zeminde sırt üstü uzanın. Ayaklarınızı havaya doğru uzatın ve dizlerinizi bükerek bisiklet sürmeye başlayın. Bu hareket temel olarak karın ve kalça kaslarını çalıştırır.

5.Mekik Egzersizi

Mekik Cekmek Gobek Eritir Mi Gunde Kac Mekik Ile Gobek Erir Evde Mekik Cekme Egzersizleri 1623152072 7681

Evde spor yapanların en çok kullandığı egzersiz hareketi. Karın bölgesinde ki yağların yakımı için en etkili yol. Mekik hareketini yapmak için ilk olarak düz bir zemine sırt üstü uzanın. Bacaklarınızı kalça genişliğinde açtın. Dizlerinizi kırarak ayaklarınızı zemine basın. Ellerinizi ensenize kilitleyerek boynunuzu destekleyin. Bu egzersizi 3 set halinde 15 kez tekrar edebilirsiniz.

Daha fazla haber için tıklayın..

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu