GündemEğitim

FEN ÖĞRETMENLERİ BİLİM OKULUNDA

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları programı kapsamında desteklenen Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yürütücülüğünde Balıkesir Üniversitesi ve Düzce Üniversitesi ortaklığı ile gerçekleştirilen ‘’Fen Öğretmenleri Bilim Okulunda’’ projesi açılış töreni gerçekleşti.

TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında düzenlenen ‘’Fen Öğretmenleri Bilim Okulunda’’ projesinin açılış töreni gerçekleşti. Yürütücülüğünü Cemile Çakır’ın yaptığı proje, Türkiye’nin dört bir yanından proje ekibine eğitmen olarak katılan fen öğretmenleri, Balıkesir ve Düzce Üniversitesi’nden akademisyenleri, fizik-kimya-biyoloji bölümlerinde doktora yapan veya bitiren rehberler ile 20 farklı ilçeden katılımcı olarak seçilen 30 fen öğretmenini aynı platformda buluşturmayı hedefliyor.

UYGULAMALI EĞİTİMLER YAPILACAK

Proje kapsamında alanında uzman proje ekibi tarafından belirlenen konular, katılımcılarla öğretmen-öğrenci hiyerarşisinden uzak, katılımcı, sorgulayıcı, merak ve keşfetmeye dayalı bir yaklaşımla doğanın içerisinde uygulamalı olarak tartışılacağı belirtildi. Gözleme ve uygulamaya dayalı öğrenme ve aynı zamanda bütüncül ve sentezci bir yaklaşımın ön planda tutulacağı dile getirilirken proje ekibinde eğitmen olan BAUN Uzaktan Eğitim Merkezi müdürü ve ekibi tüm etkinliklerin uygulamasını kameraya çekerek üniversite üzerinden Web TV oluşturularak canlı yayın hazırlanacak. Bu yayın için pilot çalışmalar yapılarak deneme çekimleri oluşturulacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü tüm orta okullara yayın adresi-linki ve program hakkında detaylı bilgi resmi yazılara ile gönderecek. Eylül seminer dönemi ilk haftasında yapılacak olan eğitimler ülkedeki fen öğretmenleri tarafından izlenebilecek. Sonuç aşamasında e bülteni hazırlanarak paylaşılacak

YILDIZ ‘’GURUR VESİLESİ’’

Balıkesir Üniversitesi ile birlikte başarılı bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, ‘‘Biz öğretmenler için 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı bu başladığımız çalışmalar nedeniyle başlamış oldu. Böyle başarılı çalışmalarla yeni eğitim ve öğretim yılına başlamış olmak bizler için gerçekten bir gurur vesilesi. İnşallah yıl boyunca da bu birliktelik ve beraberlik içerisinde daha pek çok başarılı çalışmaya imza atmış oluruz. Balıkesir Üniversitesi ile çok güzel bir uyum yakaladık ve başarılı çalışmalar ortaya koyduk. Bu yıl birlikte beşinci projemiz. Ben bütün bu süreçler içerisinde emeği geçen başta Rektörümüz ve NEF Dekanımız olmak üzere Balıkesir Üniversitesi’nin bütün akademisyenlerine ve öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak güzel projelerin öncülüğünü yapmış oluruz’’ ifadelerini kullandı.

BAŞTÜRK ‘’BAŞARILI BİR ÇALIŞMANIN TEMELİ’’

Proje ile ilgili konuşan Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Baştürk şu ifadeleri kullandı; ‘’Balıkesir Üniversitesi olarak böyle bir projede yer almaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Düzce Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte başladığımız bu proje ile bilimsel çalışmalar ile araştıran öğrenen, keşfetmeyi seven bir kuşak, nesiller ortaya çıkmış olacak.’’ Sevda Kaygısız

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu