GündemKöşe Yazıları

Yerel seçim ve Balıkesir..

Türkiye bir değişim olmazsa Mart ayında yerel seçimlere gidiyor. Ekonominin çalkantılı olduğu bir süreçte yapılacak bir seçimin neler getireceği ise belirsiz. Balıkesir’de de erken seçim hazırlıkları şimdiden başladı. Mevcut belediye başkanları Ankara kulislerini sürdürürken, adaylık isteyenlerde çalışmalarına devam ediyor.

Bir çok isim geçiyor kulislerde. Her partide bir hazırlık var. Ama en önemlisi ise MHP Lideri devlet Bahçeli’nin genel seçimlerde AK Parti ile yapılan işbirliğinin yerel seçimlerde de devam etmesi gerektiği şeklindeki mesaj. Bu bazı kişilerin hesaplarını değiştirdi. Bu önemli bir çağrıydı.

Demek oluyor ki Balıkesir Büyükşehir Belediye meclisinde zaten varolan birliktelik, 2019 yılından sonra da sürecek. Geriye kalan CHP, İYİ Parti ve oy oranı çok fazla olmayan diğer partiler ise böyle bir birliktelik olursa geneldeki gibi bir araya gelmek zorunda kalacaklar. Beklide yerel seçimlerde partiler sadece iki partinin listesinden seçimlere girecek. Bunu bekleyip göreceğiz.

Bahçeli, Türkiye’yi yaptırımlarla tehdit eden ABD’ye sert mesajlar göndererek birlik beraberlik çağrısı yaptı. Bahçeli özetle şunları kaydetti: Türkiye’yi teslim almaya, Papazı bahane ederek duruşumuzu bozmaya, milletimizi pes ettirmeye Pensilvanya bekçilerinin, zulüm nöbetçilerinin güçleri de yetmeyecektir. Ekonomik yıkıma bilerek hizmet eden, zalimlerin gözüne girmek için felaket tellallığı yapan, kriz çığırtkanlığına soyunan, işbirlikçilikten medet uman kim varsa, Etimesgut’tan söylüyorum ki, tescilli vatan hainidir.”

Bu çağrıların yanında Millet İttifakı oluşturan partilerin ise nasıl bir yön belirleyeceği merakla bekleniyor. Muhtemelen birliktelik yerelde de devam edecek. Peki Balıkesir’de bunların yankıları nasıl olur? Bekleyip göreceğiz.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu