Dünyadan HaberlerGündem

Filistinde Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan ölü ve yaralı sayısı açıklaması... Filistinde Ölü ve Yaralı Sayısı Artıyor!

Her Geçen Saat Yükseliyor!

Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyonun ardından başlayan olaylar dün İsrail’in Gazze’de bulunan bir hastaneye saldırmasıyla tepe noktasına çıktı. Kanlı saldırıda 500 kişi hayatını kaybetti. Saldırının ardından yola çıkan ABD Başkanı Joe Biden, İsrail’e vardı. Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 3 bin 300 kişinin öldüğü ve en az 13 bin kişinin yaralandığını açıkladı.

12. Gün

Hamas’ın İsrail’e yönelik başlattığı ‘Aksa Tufanı’ isimli operasyonun ardından başlayan olaylar 12. gününe girdi. Dün İsrail’in Gazze’de bulunan i El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yönelik saldırı düzenledi. 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırı tüm dünyada yankı buldu. Dünyanın dört bir yanında saldırıyı kınayan protestolar düzenlendi.

İsrail, Gazze’de bulunan El-Ehli Baptist Hastanesi’ni vurdu. 500 kişinin hayatını kaybettiği saldırı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Birçok ülkede protestolar düzenlendi. Ürdün, saldırı nedeniyle başkent Amman’da bugün Kral Abdullah, ABD Başkanı Joe Biden, Mısır Devlet Başkanı Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında yapılması planlanan dörtlü zirveyi iptal ettiği duyurdu.

Her Geçen Saat Yükseliyor!

Tüm bu gelişmelerin ardından ABD Başkanı Joe Biden’ın İsrail’e doğru hareket ettiği açıklandı. Biden’ın uçağı İsrail’e indi. NTV’den edinilen bilgilere göre ABD Başkanı’nı İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu karşıladı.

BİDEN HASTANE KATLİAMINA ‘PATLAMA’ DEDİ

Biden, İsrail’e gelmesinin ardından Netanyahu ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Netanyahu, Biden’a İsrail’in arkasında durduğu için teşekkür etti.

Biden ise, “Terör örgütü Hamas binlerce insanı öldürdü. Katliam diyebilirim. 31 Amerikalıyı da öldürdü. Saklanan çocuklar da var. Hamas’tan saklanan çocukları düşünün dediniz. Öyle felaket şeyler yaptılar ki IŞİD’i mantıklı gibi gösterdiler.

Biden, Gazze’deki hastaneye düzenlenen saldırıya ilişkin ise, “Çok üzgünüm, çok sinirliyim hastanedeki patlamadan ötürü. Gördüğüm şeyden dolayı siz değil başka grup tarafından yapıldığını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Her Geçen Saat Yükseliyor!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu