Gündemİlçe Haberleri

Fırtınadan Kaçan Hamsi Tezgahları Dolduruyor

Fırtınadan kaçan hamsiler, seyyar tezgahlarda kilosu 50 lira üzerinden satılıyor. Aynı şekilde, istavritin kilosu da 50 liradan alıcı bulurken, palamudun tanesi 100 liradan satılıyor.

Fırtınadan Kaçan Hamsi Tezgahları Dolduruyor

Firtinadan Kacan Hamsi 50 Liradan Alici Buluyor 1
Fırtınadan Kaçan Hamsi Tezgahları Dolduruyor

Palamudun Tanesi 100 Lira

Marmara Denizi’nin Tekirdağ ve Balıkesir kıyılarında etkili olan şiddetli lodos, etkisini yitiriyor. Fırtına sonrasında seyyar balıkçılar, tezgahlarının açarak balık satışına başladı. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki seyyar tezgahları başta hamsi olmak üzere istavrit ve palamut süslerken, hamsinin kilosu 50, istavritin kilosu 50, palamudun tanesi ise 100 liradan satılıyor.

Firtinadan Kacan Hamsi 50 Liradan Alici Buluyor 2
Fırtınadan Kaçan Hamsi Tezgahları Dolduruyor

Fırtınalı Günlerde Balık Pahalı!

Balık satışı yapan Engin Şınık, fırtınalı günlerde balığın çok pahalı olduğunu ifade ederek fırtınadan hemen sonra bu sabah bol bol hamsi geldiğini ifade etti. Hamsinin fırtınadan kaçtığını ve Karadeniz’in Kırklareli kıyılarına gittiğini de dile getiren Şınık, hamsinin Kıyıköy’den geldiğini belirtti.

Tezgah Hamsi İle Doldu

Engin Şınık yaptığı açıklamada, “Bugün tezgahımızda hamsi, istavrit ve palamut var. Hamsinin kilosu 50, istavrit 50, palamudun tanesini ise 10 liraya satıyoruz. Bugün fiyatlar düşük, bir bakarsınız 40 liraya da satılabilir, 35 liraya da satılabilir. Balıklarımız çok taze. Bunlar Karadeniz hamsisidir. Kırklareli Kıyıköy’den gelen hamsiler lezzetli ve herkese tavsiye ediyorum” dedi. Şınık açıklamasının devamında bu hamsilerin fırtınadan kaçtığını da ifade ederek, vatandaşları balık almaya davet etti.

Haber: İHA

Bandırma’da Hamsi Rüzgarı Esiyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu