Gündem

GECELERİ ÇAMLIK’TAN GELEN GARİP SESLER, SANIRIM DÜNYALI DEĞİLLER

Evet….

Size uykusuzluk ve baş ağrısıyla geçen bir geceden bahsedeceğim.

Öncelikle şehrimize yapılan hizmetleri ve projeleri görüyoruz her biri birbirinden güzel ve değerli. Projelerin yetişmesi için illaki gece gündüz çalışılması gerekiyorsa da bu süre gece 00:00’ı aşmamalı. Fakat bazı yerel yöneticiler kendilerini makam odalarının içine kapatarak sadece stratejisyenlerin, planlayıcıların, mühendislerin, teknikerlerin ve operatörlerin dedikleriyle iş yapıyor. Sonuç olarak ise evdeki hesap çarşıya uymaz bir durum ortaya çıkıyor. İnsan hakları uyulması gereken bir kural, saygılı olmak gerekiyor.

Dün gece 00:00’dan 05:30’a kadar olan vakitte, yani insan olarak yaşayan varlıkların genel bir çoğunluğunun uyuması gereken saatte. Soruyorum size Büyükşehir Fen İşleri Daire Başkanı Ayhan Arık Bey neden böyle bir strateji belirlediniz. O bölgede Karaoğlan Mahallesi, Dinkçiler Mahallesi, Aygören Mahallesi, Dumlupınar Mahallesi, Mirzabey Mahallesi, Karesi Mahallesi ve Hacı İsmail Mahallesi’nde yaşan bu vatandaşlara geceyi zulüm ettiniz. Ben köşe yazarı olarak bir araştırma yaptım ve ilk önce 153’ü yani Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa’yı aradım ve görevli telefonu açtığında şu soruyu yönelttim, “Şimdi evimizin yakınında bir inşaat var ve orada arazi araçları ve ağır ses çıkartan makine kullanacaklar bu kişiler mesailerine saat kaçta başlamaktadır” diye sordum. Görevli hafta içi Cumartesi günü de dahil olmak üzere sabah saat: 08:00’da, Pazar günleri ise saat: 10:00’da başladıklarının bilgisini verdi. Bu bilgiyi öğrendiğim yer ise Büyükşehir Belediye Başkanlığı bu gürültüyü çıkartan ve gecenin köründe zırt zırt kornaya basanlar ise oda Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı (Dipnot “Başkanım o saatte kornaya ısrarla basma sebepleri ne orada trafik mi çok, anlam veremedim?) ben öyle diyorum.

Fakat belediyelerin inşaat işlerini Fen İşleri yaptığı için, birkaç kişiden görüş aldım. Çünkü sabaha kadar gürültüler uyutmadı. İlk işim muhtarlara sormak oldu. Aygören Mahallesi Muhtarı Kemal Bey ile görüştüğüm de ise şunlardan bahsetti “10 gün önce arazideki çalışmalar nedeniyle çıkan gürültü ve patlamalardan şikayetçi olan vatandaşlar var, bir önlem alınması gerektiğini savunan bir konuşma gerçekleştirmiştim”dedi.

Gece saat 04:20 civarlarında telefonumun yettiğince ses kaydı almaya çalıştım. Tabi ki telefonun ses gücü düşük, fakat o korna sesleri ve arazi çalışma sesleri duyulmakta. İnternet sitemizden dinleyebilirsiniz.

Lütfen mesai saatlerine riayet edelim. Bunu yapan bir vatandaş yahut şirket olsa idi; zabıtalar gelirdi ve orada bu saatte çalışılamaz diyerek, uyarıda bulunur dahası tutanak tutarak encümene sevk ederlerdi. Bu konuda sizin ayrıcalığınız ne? Lütfen insan haklarına saygılı ve duyarlı olalım. Orada yaşan kişileri rahatsız etmeye sizin hakkınız yok.  Unutmayın ki !!! “Gündüzün şerri gecenin hayrından iyidir

Bir dakika…!

Daha komik bir durum daha var. Dün Büyükşehir’den bir patlama mesajı geldi. Metni sizinle paylaşıyorum “Çamlık Tepesi Rekreasyon Alanı Yapım İşi kapsamında 16/08/2017 tarihinde 15:00-16:00 saatleri arasında kayalık zeminde patlama çalışması yapılacaktır. Halkımızın bilgisine sunulur” diye bir mesaj attılar. Fakat dikkat etmedikleri durum ise şu attıkları mesajın yayın saati 15:11 yani bilgi verilen saatten 11 dakika geçmiş. Konuyla ilgili gelen mesajın resmini değerli okurlarım ile paylaşıyorum. Böyle durumlarda en az bir gün yada hiç olmaz ise 2 saat öncesi ile mesaj atılması gerektiğini düşünmekteyim. Sonuçta 5 dakika da patlama kararı alınmaz. Geçtiğimiz günlerde büyük bir patlama oldu. O patlama yüzünden eşim korkuyla yerinden sıçradı. Eşim hamile ve çocuğuma bir sıkıntı doğurabilirdi. Yani kısacası şunu demek istiyorum. Sizin orada düşündükleriniz bizim burada yaşadıklarımızın tam tersi. Lütfen!!! Bu şehirde hamilelerin, çocukların, hastaların ve yaşlı vatandaşlarımızın yaşadığını unutmayalım. Bunu sizden daha duyarlı bir belediyecilik adına rica ediyorum. Birimler konu ile ilgili planlama yaparken halkın doğrusunu yanlışını, olurlarını olmazlarını göz önünde bulundurmalarının gerekli olduğunu savunmaktayım.

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım A. Edip Uğur lütfen bu tarz sorunlara bir çözüm üretin çünkü biz vatandaşlar yapılan iyi işleri de, eksik olan kötü işleri de sizden biliyoruz. Değerli okurlarım ve o mahallede oturan vatandaşlar adına özellikle Fen İşleri uygulamalarını denetlemenizi temenni ederim.

Saygılarımla     

Bbc31937 Fc4E 420E A711 Cee92Dedd140

                        

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu