GündemSiyaset

Geriye Gidiş Uyarısı: CHP Lideri Özel Anket Sonuçlarına Dikkat Çekti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 2024 yerel seçimleriyle ilgili yaptıkları anket sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

Geriye Gidiş Uyarısı: CHP Lideri Özel Anket Sonuçlarına Dikkat Çekti

Geriye Gidis Uyarisi Chp Lideri Ozel Anket Sonuclarina Dikkat Cekiyor 1
Geriye Gidiş Uyarısı: Chp Lideri Özel Anket Sonuçlarına Dikkat Çekti

Meclis’teki makamında gazetecilerle bir araya gelen Özel, CHP’nin elindeki 11 büyükşehir belediyesinden sadece üçünün seçildiği güne göre geriye gittiğini ifade etti. Ancak Ankara ve İstanbul’da bir sorun yaşamadıklarını belirtti.

Anket Çalışmaları Başlayacak

Özel, pazartesi gününden itibaren tüm il ve ilçelerde anket çalışması yapacaklarını açıkladı. “Ankette iyiye gidenlerin, geçmişten bu yana iyi durumda olanların adaylığını hemen açıklayacağız. Geçmişten kötü olanlara yöntem belirleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ankette O iki Şehir Hariç

İstanbul, Ankara ve Aydın belediye başkanlarıyla ilgili bir problem olmadığını vurgulayan Özel, bu kentlerin büyükşehir belediye başkanlarının bütün anketlerde açık farkla birinci olduğunu söyledi. Özel, bu üç şehir dışında kalan 8 büyükşehirde anket yapılacağını belirtti. CHP’nin elindeki 11 büyükşehir belediyesinden sadece üç tanesinde 2019 seçiminden bugüne geriye gidiş yaşandığını ifade etti.

“Örgütümüze güveneceğiz”

Örgütün ön seçim veya anket isteyebileceğini ya da bir aday isminde tam mutabakat sağlanabileceğini belirten Özel, “Yaygın olarak yapacağımız şey, örgüt denetiminde ön seçim. Örgütümüze güveneceğiz” dedi.

CHP’nin Elinde Olan Belediyeler

CHP’nin elinde bulunan 11 büyükşehir belediyesi şunlar: Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Eskişehir, Hatay, İstanbul, İzmir, Mersin, Muğla ve Tekirdağ.

Kaynak: Haber Merkezi // Geriye Gidiş Uyarısı: CHP Lideri Özel Anket Sonuçlarına Dikkat Çekti

Milletvekili Öztaylan’dan Güçlü Aile ve Gençlik Vurgusu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu