Ekonomiİlçe Haberleri

GMKA’dan Bölge İşletmelerine Destek

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA), Balıkesir ve Çanakkale illerinde faaliyet gösteren işletmelerin gelişimine destek olmak amacıyla dört farklı teknik destek programı başlatıyor.

GMKA’dan Bölge İşletmelerine Destek

Yenilikçi Turizm Teknik Destek Programı

Balıkesir ve Çanakkale’deki turizm sektöründe faaliyet gösteren yerel aktörlere yönelik eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulacak. Program, turizm sektöründeki kurumsal kapasiteyi artırmayı, alternatif turizm türlerini geliştirmeyi ve bölgesel değerleri turizme entegre etmeyi hedefliyor.

Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı

Güney Marmara Bölgesi’nde faaliyet gösteren işletmelere yönelik üretim, planlama, lojistik ve idari süreçlerde verimliliği artırmak için danışmanlık hizmetleri sunulacak. Program, işletmelerin kurumsal kapasitelerini güçlendirmeyi ve verimliliklerini artırmayı amaçlıyor.

Beşeri ve Sosyal Gelişim Teknik Destek Programı

Bölgedeki yerel aktörlerin kapasitelerini geliştirerek bölgesel kalkınmaya katkı sağlamak amacıyla başlatılan bir program. Program kapsamında özellikle kadın girişimciliği ve istihdamı desteklenecek, kadınlara yeni beceriler kazandırılacak ve girişimciliklerini kurmaları için destek sağlanacak.

Bölgesel Kalkınmaya Destek

Bu teknik destek programları, bölgedeki işletmelerin ve kurumların rekabet güçlerini artırmayı, yenilikçiliği teşvik etmeyi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlamayı amaçlıyor. GMKA, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonuyla programları hayata geçirecek.

Haber: Bülten

GMKA Girişimcilere Yatırım Fırsatları Sunuyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu