Gündemİlçe Haberleri

Gönen Barajı Açıldı Ova Sular Altında Kaldı

Balıkesir'in Gönen ilçesinde bulunan Gönen/Yenice Barajı'nda etkili olan şiddetli yağışlar, barajın doluluk oranını yüzde 8'den yüzde 100'e çıkardı.

Gönen Barajı Açıldı Ova Sular Altında Kaldı

Gonen Baraji Acildi Ova Sular Altinda Kaldi 1

Gönenli Vatandaşlardan Tepki

Bu durum, DSI’nin baraj kapaklarını açmak zorunda kalmasına neden oldu, ardından Gönen ovasını su bastı. Meteoroloji ve AFAD tarafından defalarca yapılan uyarılara rağmen, Gönen Belediyesi’nin herhangi bir tedbir almaması, halk arasında büyük tepkilere neden oldu. İlçede rögarlar tıkanırken, yollar çamur göletine döndü.

Kaymakam Yurt Açıklama Yaptı

Gönen Kaymakamı Dr. Arslan Yurt, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, DSİ Gönen Şube Müdürlüğü’nden alınan bilgilere dayanarak şu açıklamalarda bulundu:

“Gönen Barajı’nda doluluk oranı yüzde 100’ü buldu. Saat: 12:00 itibariyle baraja gelen su: 555 m3/saniye, barajdan savaklanan su miktarı: 692 m3/saniye. Gönen çayına yan derelerden gelen sularla çay halen yüksek seviyede su taşımaya devam ediyor. Bu durumunun bir süre daha devam edeceği dikkate alınarak Gönen Çayı boyunca ev ve işyeri bulunan vatandaşlarımızın taşkın riskine karşı tedbirli olmalarında fayda mülahaza edilmektedir.

Haber: İHA

Gönen Barajı Alarm Veriyor: Halk Uyarıldı!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu