Gündemİlçe Haberleri

Gönen’de Kırsal Kalkınmaya Büyük Destek!

Gönen Orman İşletme Müdürlüğü, Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran başkanlığındaki heyete yaptığı sunumda, Gönen İlçesi'nde yürütülen ormancılık faaliyetlerini detaylı bir şekilde paylaştı.

Gönen’de Kırsal Kalkınmaya Büyük Destek!

Gonende Kirsal Kalkinmaya Buyuk Destek 1

Sürdürülebilir Orman Yönetimi Konuşuldu

Sunumlar sırasında özellikle Gönen Kayın ve Meşe ormanlarının sürdürülebilirliği, Meşe ormanlarının gençleştirilmesi konusundaki çalışmalar vurgulandı. Doğal ormanların korunması amacıyla endüstriyel ağaçlandırmalara önem verilmesi, ekosistem dengelemesine yönelik atılan adımların ele alındığı toplantıda, sürdürülebilir orman yönetimi üzerindeki etkinlikler masaya yatırıldı.

Gonende Kirsal Kalkinmaya Buyuk Destek 2

Gelir Getirici Ağaçlar Ön Planda

Toplantıda alınan önemli kararlardan biri de, Gönen’in uygun ekolojik şartlarını kullanarak yapılan “Gelir Getirici Tür” ağaçlandırmalarına ek olarak, köy yerleşim yerlerine yakın uygun sahalarda Zeytin, ceviz, badem, kestane gibi gelir getirici türlerle ağaçlandırmalar yapılması oldu. Bu sayede, orman köylülerinin gelirinin artırılması ve Gönen’in kırsal kalkınmasına önemli bir destek sağlanması hedefleniyor.

Gonende Kirsal Kalkinmaya Buyuk Destek 3

“Halkın refahını artırmasını bekliyoruz”

Balıkesir Orman Bölge Müdürü Kemal Kayıran, toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Gönen Orman İşletme Müdürlüğü’nün yürüttüğü projeler, sadece ormancılık alanında değil, aynı zamanda kırsal kalkınma ve ekonomik sürdürülebilirlik açısından da büyük önem taşıyor. Bu çabaların, bölgenin ekolojik dengeye katkı sağlamasını ve halkın refahını artırmasını bekliyoruz” dedi.

Haber: Alper Çobanoğlu

Orman Bölge’de Sağlık Eğitimi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu