TeknolojiGündem

Google Cumhuriyeti’nin 100. Yılını Özel ‘Doodle’ ile Kutluyor

Dünya genelinde milyonlarca internet kullanıcısına ev sahipliği yapan Google, Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına özel olarak hazırladığı "doodle" ile 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyor.

Google Cumhuriyeti’nin 100. Yılını Özel ‘Doodle’ ile Kutluyor

Google Cumhuriyetinin 100. Yilini Ozel Doodle Ile Kutluyor
Google Cumhuriyeti’Nin 100. Yılını Özel ‘Doodle’ Ile Kutluyor

Google’ın ana sayfasında yer alan bu özel görsel, kullanıcıları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili bilgilere ulaştırarak bu önemli günü anlamlandırıyor.

Görselde Meclis Binası Yer Alıyor

Görselde, Ankara’daki 1. Meclis binası ve Türk bayrağı yer alıyor, bu simgeler Türkiye’nin bağımsızlık ve cumhuriyet mücadelesini temsil ediyor. Doodle’ın üzerine tıklanabilir olması sayesinde kullanıcılar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ile ilgili haberlere ve bilgilere kolayca erişebiliyorlar.

Google Cumhuriyetinin 100. Yilini Ozel Doodle Ile Kutluyor 1
Google Cumhuriyeti’Nin 100. Yılını Özel ‘Doodle’ Ile Kutluyor

“Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutluyoruz”

Doodle’ı tıklayan kullanıcıları karşılayan sayfada, “Bugünkü Doodle’da Cumhuriyet Bayramı’nı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılını kutluyoruz” ifadesi dikkat çekiyor. Bu özel tasarım, Google’ın dünya genelinde önemli günler, kültürel olaylar, tarihi kişiler ve konular hakkında farkındalık yaratma amacını yansıtıyor.

Google’ın bu tür özel “doodle” uygulamaları, kullanıcılara tarih, kültür ve önemli olaylar hakkında daha fazla bilgi edinme fırsatı sunuyor. Kullanıcılar, bu özel tasarımlı logonun üzerine tıklayarak ilgili güne, kişiye veya konuya ilişkin ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyorlar.

Haber: Elif Şahin

Apple’ın Sevilen Özelliği Artık Instagram’da

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu