GündemBalıkesir Merhaba Blog YazılarıTarifler

Günün Yemeği: Brokoli Makarna

Günün Yemeği: Brokoli Makarna : Bugün sizlerle yeni bir tarif deneyeceğiz, bu tarif hem doyurucu hem de çok sağlıklı bir öğün olan brokolili makarna. Haydi! O zaman önce malzemelere bir göz atalım.

 

Günün Yemeği: Brokoli Makarna

1 33

  • Herhangi bir çeşit makarna(Spagetti)
  • Brokoli
  • Parmesan Peyniri
  • Zeytinyağı
  • Süt

 

Öncelikle brokolimizi temizledikten sonra ince ince doğrayalım. Brokolimizin kendi tadına ek bir kapta tuz ekleyebiliriz. Ardından makarnamızı, ben spagetti seçtim. Makarnamı aldıktan sonra kısık ateşte haşlamaya bırakıyorum.

 

6 5

Makarnam haşlandıktan sonra suyunu süzüp, Makarnanın suyunu belki kullanırım diye atmadım, başka bir kapa döktüm. Ardından başka bir tavaya yağ döküyorum. Brokolilerimizi doğradıktan sonra yağda kızartalım. Kokusu gelmeye başladıktan sonra içine çeşitli baharatlar ekleyebilirsiniz. Ancak ben eklemedim.

Brokolilerimiz kavrulduktan sonra 1 çay bardağının yarısı kadar süt atıp karıştırıyoruz. Kıvamı güzel olduktan sonra makarnamıza kızarttığımız brokolileri ekleyip karıştıralım.  Şimdi kısık ateşte 2 dakika pişirdikten sonra altını kapatalım.

 

44444

Sunum Aşamaları;

Brokoli Makarnanın yanına ne iyi gider?

Ben en çok parmesan peynirini bu makarnaya yakıştırdığım 2 yemek kaşığı kadar parmesan peyniri atıp karıştırdım.

Ama bu makarna tarifimizin yanına şunlar da güzel gidiyor; Sarımsaklı Yoğurt, kızartılmış baharatlı kraker ekmek, baharatlı patates kızartması.

 

Püf Noktaları:

Brokoliyi kızarttıktan sonra sütü eklerken yavaş ekleyip kısık ateşte karıştırın. İlave tuz eklemenize gerek yok. Makarnayı hamur gibi haşlamayın zaten karıştırırken kendisi güzel ve yoğun bir kıvam alacak.

Muhammed Can Akyürek’in Tarifi

Daha fazla çorba ve yemek tarifi için tıklayınız.

Gazetemerhaba

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu