GündemÖzel Haberler

‘HALA DİMDİK AYAKTAYIZ’

Balıkesir’in önde gelen iş adamları ve sivil toplum temsilcileri, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeleri Büyükşehir MERHABA’ya değerlendirdiler.

Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler: 15 Temmuz’un birinci yılı geçti. Türkiye demokrasi ve milli irade anlamında önemli bir sınavı başarıyla geçti. Ekonomik anlamda da hem içten hem de dıştan bize ciddi saldırılar oldu. Ama buna rağmen sonuçlar ortada. Hem istihdam, hem büyüme hem de ihracat açısından Türkiye her geçen gün ilerliyor. Türkiye, rekor üzerine rekor kırıyor. Bu milletimizin inancının göstergesi.

Balıkesir Ticaret Odası Üyesi ve Balıkesir Yörük Türkmen Federasyonu Başkanı Sinan Ergüven: 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümündeyiz. 15 Temmuz bize öyle kötü bir zarar verdi ki yani tüm dünyadaki güçler birleşse bize 15 Temmuz’daki zararı verip, bizi rencide edemezdi. Bu millet o kadar büyük bir millet ki bu darbe girişimini dahi engelledi. Bu milletin ferdi olduğum için gurur duyuyorum.

Sağlık-Sen Balıkesir Şube Başkanı Ömer Seyfettin Çelebi: Türkiye’de dönem dönem halkın iradesi kesintiye uğrayabiliyor. Ama 15 Temmuz 2016 çok farklıydı. Bu doğrudan millete ve milletin meclisine yapıldı. Biz Sağlık-Sen olarak kimseden emir beklemeden, çocuklarımızla, eşimizle vedalaşarak meydanlara indik. Biz vatanımız için, bayrağımız ve geleceğimiz için değil 30 yıl, 30 asır nöbet tutmaya razıyız. Ben milletimizle gurur duyuyorum. Biz Selçukluyuz, Osmanlıyız. Biz Türkiye Cumhuriyetiyiz. Kimsenin bizi yenmeye gücü yetmez.

HAK-İŞ Balıkesir Şubesi Başkan Yardımcısı Mustafa Çambel: HAK-İŞ olarak İstanbul’da, Ankara’da şehitlerimiz oldu. Allah’a hamd olsun karanlık geceye aydınlık uyandık. Balıkesir’de olduğu gibi, Türkiye’de de kuva-yi milliye ruhuna sahip çıkan insanlarımız var. Allah bir daha öyle günleri yaşatmasın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu