GündemÖzel Haberler

Halk kararını verdi

Anayasa Değişikliği referandumu kapsamında Balıkesirliler oy verecekleri okullara erken saatlerde gelmeye başladılar. Büyükşehir MERHABA’ya konuşan vatandaşlar öngörülerini paylaştılar.

 

 

Türkiye genelinde Anayasa değişikliği referandumu için oy verecek olan vatandaşlar oylarını kullandılar. Doğu illerinde 07.00-16.00 saatleri arasında yapılan oy kullanma işlemleri batıda 08.00-17.00 saatleri arasında sürdürüldü. Balıkesir genelinde okullarda oy kullanan vatandaşlar, dilek ve temennilerini Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar.

 

Zehra Tomak: Anayasa değişikliği referandumuyla ilgili biz de vatandaşlık görevimizi yerine getirmek için okula geldik. Her ne kadar zorlansak da oyumuzu verip vatandaşlık görevimizi yaptık. Referandumdan çıkacak olan sonuç umarım devletimiz, milletimiz ve geleceğimiz için hayırlı olur. Herşeyin hayırlısı diyorum.

 

Bekir Kandolu: Anayasa değişikliği konusundaki halk oylamasına katılımın oldukça iyi olduğunu görüyorum. Sabah saatlerinden itibaren oy verilmeye başlandı. Sonucun ne olacağı ortada. Az çok herkes aynı fikri paylaşıyorlardır. Bunun yanı sıra sonucun ülkemize, milletimize ve geleceğimize hayırlı olmasını dilerim. İnşallah çıkacak sonuç ülkemizi daha ileriye çıkarır. Biz gelecekten umutluyuz inşallah iyi olacaktır.

 

Yunus Karakış: Anayasa Değişikliği referandumuna katılım oldukça iyi oldu. Sabahtan katılım biraz daha azdı. İnsanlarımız yeni uyandılar. Oylarını kullanmak için biraz daha öğle vakitlerini beklediler sanıyorum. Ondan sonra ise bir yoğunluk vardı. Bu referandum oylamasına katılımın yüksek olduğunu düşünüyorum. Biz insanlarımızın kararına tüm kalbimizle inanıyoruz. Sonuç her ne olursa olsun oldukça umutluyuz. Çıkacak sonucun ülkemize, milletimize mutluluk getirmesini diliyorum.

 

Ayşe Selvi: Ülkemizin geleceği için önemli bir karar veriyoruz. Verdiğimiz bu karar ve oylamanın sonucunda neler olacağını göreceğiz. Daha umutlu, daha iyi ve daha huzurlu günler görmek istiyoruz. Yaklaşık iki ay boyunca taraflar düşüncelerini anlatmaya çalıştılar. Mitingler düzenlediler. Stantlarda durdular. Geçen bu sürecin içinde insanlarımız da kararını verdiler. İnşallah çıkacak sonucun milletimize, ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Hepimiz için iyi olsun.

 

REFERANDUM MANZARALARI

 

*Balıkesir’de saat 08.00 itibariyle başlayan oy verme işlemlerine sabahın erken saatlerinden itibaren ilgi yoğundu.

 

*Yaşlı ve engelli vatandaşlar için okullardaki görevliler yardım ederek, yürümelerine ve oy verecekleri sınıflara gitmelerine yardımcı oldular.

 

*Seçimin Pazar gününe gelmesi nedeniyle il genelinde trafik akışında yoğunluk yaşanmadı.

 

*Havaların da sıcak olmasını bilen vatandaşlar, gittikleri okullarda isimlerini bularak kısa sürede oy verme işlemlerini tamamladılar.

 

*Balıkesir’de oy kullananların yaş ortalamasının yüksek olması dikkatlerden kaçmadı.

 

*Farklı şehirlerde oturan gençler, oy kullanmak için Balıkesir’e geldiler.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu