GündemEkonomiİlçe Haberleri

Havran’da Sosyal Gelişme Desteklendi

Havran’da Sosyal Gelişme Desteklendi

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Güney Marmara Kalkınma Ajansı’na (GMKA) sunulan ve destek almaya hak kazanan “Sabunhane – Geleneksel Zeytinyağı Sabun Atölyesi” isimli proje için Havran Belediyesi ile imzalar atıldı.

 

İmzalar Atıldı

İmza töreni GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un katılımları ile gerçekleştirildi. Havran Belediyesi’nin başvuru sahibi olduğu, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran Belediyesi Tarım ve Ticaret LTD. ŞTİ. ve Yerküre Doğal Yaşam Ürünleri A.Ş.’nin ortaklar arasında yer aldığı projede kurulacak zeytinyağı sabun fabrikası ile kırsal mahallelerde ikamet eden ve ekonomik hayattan uzak kalan kadınlara istihdam sağlanması ve bu sayede şehir merkezlerine göçlerin önlenmesi amaçlandı.

Sosyal ve Ekonomik Yaşama Katılım Sağlanacak

Projede kurulacak sabunhane ile kırsal mahallelerde ikamet eden kadınlara istihdam sağlanarak kırsal mahallelerde yoksullukla mücadelenin güçlendirilmesi için yeni iş sahalarının oluşturulmasına, bölgesel turizmin gelişimine ve bölgedeki önemli değerlerden biri olan zeytin ürünlerinin yüksek katma değerli ürünlere dönüşümüne imkân oluşturacak. Havran’da yaşayan insanların hizmetine açılmış olacak atölye ile aynı zamanda kadınların sosyal ve ekonomik yaşama katılımı sağlanacak.

İlk Süreçte 20 Personel İstihdam Edilecek

Proje kapsamında istihdam edilecek kadınlar Havran’daki kadın kooperatifi aracılığıyla sağlanacak ayrıca fabrikanın ilk faaliyet süreçlerinde 20 personel istihdam edilmesi düşünülüyor. 3.180.332 TL bütçeli “Sabunhane – Geleneksel Zeytinyağı Sabun Atölyesi” projesinin 2.000.000 TL’si GMKA tarafından desteklenecek. HABER: YOLDAŞ KOCAER

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu