Köşe Yazıları

Hayatı Akışına Bırakma: O bir su değil

Hayatımız bir su gibidir evet. Su kimi zaman durgun akabilir bazen de öfkeli ve hırçın dalgaları ile bizleri yıpratabilir. Ama hayatımız kesinlikle su değildir. Hayatı akışına bırakmak yerine ipleri elinize alıp hareket etmenizin vakti geldi.

 

Hayatı Akışına Bırakma: O bir su değil… Anahtar harika bir semboldür. Bir açılışı, kilidi açılan bir kapıyı ve yeni olasılıklar yaratmak için güçlü bir aracı temsil edebilir.  Ancak hangi anahtarlar gerçekten önemli olan kapıları açmamıza yardımcı olacak? Hangisi gerçekten zengin, güzel ve mutlu edici hayatlara giden kapıların kilidini açmamıza yardımcı olacak? Ve bu anahtarlar elimizde olsa bile başarı gerçekten neye benzer? Etki gerçekte ne gerektirir? Benim sözlerini başarılı bulduğum Hintli Sadhguru, her biri alışılmadık düzeyde başarı ve yaşamda etki olanağı sunan üç anahtarı detaylandırıyor ve paylaşıyor.

Hayati Akisina Birakma O Bir Su Degil 1

İlgili Makaleler

Şunu anlamamız gerekiyor: Başarılı olmak istiyorsanız başarıyı aramayın. Aradığınız şey yeterliliktir. Eğer kendinizi mümkün kılarsanız ve bir şeyi iyi yaparsanız, diğer insanlar sizin başarılı olduğunuzu söyleyecektir. Başarı aramıyorsunuz; Güçlenmeyi ararsınız, yeterlilik ararsınız, bunu yapabileceğinizin en iyisini yaparsınız. Birisi kadar iyi olamazsınız ama yapabileceğinizin en iyisini yapabilirsiniz. Siz elinizden gelenin en iyisini yaparsanız, elinizden gelenin en iyisi yeterince iyiyse, dünya bunu anlayacaktır; eğer değilse mutlu olacaksın. “Ama müzikte, sporda, sanatta, iş hayatında, manevi süreçte çok başarılı olanlar, ne olursa olsun, bu insanlar… ne zaman yemek yediklerini, ne zaman uyuduklarını, öğleden sonra ne zaman dinleneceklerini asla bilemezler. Yani, yaptıkları her işte başarılı olmaya kararlı olanlar, hayatlarının önemli bir yönüdür.

Şu anda mesele, deneyimin derinliğini ve faaliyetin etkililiğini sağlamakla ilgilidir. Çünkü… eğer sana sınırsız bir zaman vermiş olsalardı, tüm bunları yapabilirdin – yanlış bir şey yok, onlara karşı değilim – ama sana o kadar az zaman verdiler ki, o kadar muazzam bir insan olma potansiyeli var ki, sorun bu! Her birinizin hayatı çok değerli değil mi?   “Bu çok değerli bir hayat. ‘Hayatım’ dediğiniz şey belli bir miktar zaman ve enerjiden ibaret değil mi? Evet? Burada otururken hayatın akıp gidiyor mu yoksa geçmiyor mu? Geçip giden şey zaman değil, tik tak eden hayatınızdır! Peki ‘hayatım’ dediğiniz bu enerjiye nasıl yatırım yapacaksınız?

Çünkü eğer gerçekten değerli bir şey yapıyorsanız, siz daha ne olduğunu anlamadan bu iş biter. Sadece sefil insanların uzun bir ömrü olur. Neşeli insanlar için hayat bir kaç gün gibi geçip gider. Eğer gerçekten yaratmak istediğiniz şeyi yaratıyorsanız, bu şekilde geçip gider. Her gencin yapması gereken şey, en az 2-3 gün kendi başına kalmak ve şuna bakmaktır: Bu değerli hayatımı neye yatırmak istiyorum? Kendime yatırım yapmam için bugün ve 50 yıl sonra değerli olacak şey nedir?  Hayatını buna yatırıyorsun! Ne olursa olsun, ne kadar küçük olursa olsun, ne kadar büyük olursa olsun, bu, doyum dolu bir hayat olacak.”

KENDİNE ŞUNU SOR:

Başarıya ulaşmanıza ve hayatınızda etki yaratmanıza yardımcı olacak üç anahtar verildi. Onları kullanacak mısın?

..Hayatı Akışına Bırakma: O bir su değil…

Daha fazla köşe yazısı için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu