GündemTürkiye Gündemi

İlginç Gelenek: Damadı Vinçe Astılar

İlginç Gelenek: Damadı Vinçe Astılar. Düğünlerde damatlar, geleneklere göre zorlu bir sınavdan geçiyor. Yine bir düğünde verilen zorlu bir dizi görevi yapan damat, iple vinçe asılıp ıslatıldı.

 

Ilginc Gelenek Damadi Vince Astilar 2

Kaşık Kaşık Bal Yedi

İlginç Gelenek: Damadı Vinçe Astılar. Bursa-İznik ilçesinde evlenecek damatlara uygulanan geleneklerden Mustafa Akın da nasibini aldı. Damat Mustafa Akın önce minibüsten 20 damacana su taşıdı. Ardından arkadaşını el arabasıyla markete götürüp getirdi. Arkadaşları damada kaşık kaşık bal yerdirdi. Ardından damat araba yıkadı. Arkadaşıyla birbirine bantlandıktan sonra boynuna takılan soğanlar ısıran damat, ardından kiralanan vinçle ipte sallandırıldı.

 

Ilginc Gelenek Damadi Vince Astilar 3

Vinçle Suya Soktular

Bununla yetinmeyen arkadaşları damat Akın’ı ve can arkadaşını içi su dolu depoya vinç yardımı ile defalarca batırıp çıkardı. İHA’nın edindiği bilgiye göre damat ve arkadaşının vinçte asılı halde çiftetelli oynamalarını ise davete katılanlar hayranlıkla izledi.

 

Ilginc Gelenek Damadi Vince Astilar 1

Bursa Hakkında

Bursa Türkiye’nin bir ili ve en kalabalık dördüncü şehri. 2022 itibarıyla 3.194.720 nüfusa sahiptir. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° kuzey enlem ve 29° doğu boylam daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr’dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Ekonomik açıdan Türkiye’nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Bursa’da en çok Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluş dönemine ait tarihi eserlerin bulunmasının sebebi ise, Bursa’nın Osmanlı Devletinin ilk başkenti olmasıdır. Bursa alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgede öne çıkar. Ayrıca Bursa Marmara bölgesinin İstanbul’dan sonra gelen ikinci büyük şehridir. Türkiye’nin en önemli birkaç sanayi kentinden biridir. Şehir İstanbul’dan sonra en büyük ikinci ihracatı gerçekleştirmektedir. Şehrin futbol takımı Bursaspor 2009-10 sezonunda Süper Lig şampiyonudur.

Bursa, sanayi istatistiklerine göre Türkiye’nin en büyük sanayi kenti ve otomotiv üretim merkezidir. CNN International tarafından Türkiye’nin Detroit’i yakıştırması yapılmıştır. Tofaş-Fiat, Renault, Peugeot, Karsan, TOGG, Bosch, Cobra Güleryüz ve Akia otobüs fabrikaları Bursa’da bulunmaktadır. Aynı zamanda binek ve ticari araçların yan sanayi ve yedek parça fabrikalarının büyük kısmı Bursa’dadır. Bursa’nın otomotiv sanayisi bakımından Türkiye tarihinde bıraktığı izler dolayısıyla TOFAŞ tarafından şehir merkezine gerçekleşti. TOFAŞ Anadolu Arabaları Müzesi de kentin simgelerinden biri haline gelmiştir.

 

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu