Balıkesir Merhaba Blog Yazıları>BakımBalıkesir Merhaba Blog Yazıları>Yaşam

Yeni Cilt Bakım Trendi Fiddy Metodu Nedir?

Son dönemin popüler trendlerinden biri olan Fiddy metodu siyah noktalardan arınmak için başka bir yöntem. Fiddy metodu nedir? Nasıl Uygulanır ? Bütün detayları sizler için derledik…

 

Yeni Cilt Bakım Trendi Fiddy Metodu Nedir?… Cilt bakımı, cinsiyet fark etmeksizin her yaştan insanın en önemli konularından biri haline geldi. Son yıllarda da bu konuyla ilgili farklı cilt tiplerine göre çeşitli metotlar ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de siyah noktaların ve geniş gözeneklerin önüne geçmenizi sağlayacak “Fiddy metodu”. İşte Fiddy metoduna dair bilmeniz gerekenler…

Yeni Cilt Bakım Trendi Fiddy Metodu Nedir?

Fiddy metodunu, Kore kökenli cilt bakım blogger’ı Jude Choa, nam-ı diğer Fiddy Snails’in ortaya çıkardı. Siyah nokta ve geniş gözenekleri gidermeye yardımcı olan üç aşamalı bir cilt temizleme yöntemidir.

Yeni Cilt Bakım Trendi Fiddy Metodu Nedir?

Fiddy metodu, cilt bariyerine zarar vermeden ve yüz pH dengesini bozmadan etkili gözenek temizliğini amaçlıyor. Ayrıca, haftada bir kez uygulamanız yeterli.
3 aşamalı Fiddy metodu nasıl uygulanır?

Yeni Cilt Bakim Trendi Fiddy Metodu Nedir 2

1.ADIM

İlk adımda cilt yapınıza uygun olan yüz temizleyicisiyle yüzünüzü nazikçe yıkayın. Ardından, cildinizi yüzeysel kir ve sebumlardan arındırın. Devamında, Salik asit (BHA) içeren toniği makyaj pamuğuna az miktarda döküp tüm yüzünüze uygulayın. Bu kalan kir ve sebumdan kurtulmanızı sağlayacaktır. İkinci aşamaya geçmeden 15 dakika kadar beklemeniz gerekir.

Yeni Cilt Bakim Trendi Fiddy Metodu Nedir 3

2.ADIM

BHA içeren toniği uyguladıktan sonra temizlemeden, kil maskesini yüzünüze sürün. Cilt tipinize göre seçtiğiniz kil maskesini üzerindeki talimatlara uygun bir şekilde uygulayın. Ardından ılık suyla maskeyi arındırın. Cildinizi temiz ve yumuşak bir havlu ile tampon hareketlerle yavaşça kurulayın.

Yeni Cilt Bakim Trendi Fiddy Metodu Nedir 4

3.ADIM

Kilden arındırdığınız ve kuruladığınız cildinizi yağ bazlı yüz temizleme ürünüyle yıkayın. Temizleyiciyi cildinizde 15 dakika beklettikten beş dakika boyunca çok bastırmadan masaj yapın. Ardından, suyla durulayın. Son olarak, buradaki amaç ise yine biriken kalıntıların dışarı çıkmasını sağlamak.

Yeni Cilt Bakim Trendi Fiddy Metodu Nedir 5

..Yeni Cilt Bakım Trendi Fiddy Metodu Nedir?…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu