Özel Haberlerİlçe Haberleri

İlmek İlmek Kadın Emeği Balıkesir’de Sergileniyor 

Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi, 2 Mart tarihleri arasında "İlmek İlmek Kadının Emeği El Dokuma Sergisi"ne ev sahipliği yapıyor. Kuvayi Milliye Müzesi'nin yanındaki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde gerçekleşen sergi, şehrin kültürel mirasını ön plana çıkarıyor.

İlmek İlmek Kadın Emeği Balıkesir’de Sergileniyor

Ilmek Ilmek Kadin Emegi Balikesirde Sergileniyor 1 1

Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, El Sanatlarını Sergiliyor

Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, el sanatlarının önemine dikkat çekmek ve şehrin kültürel zenginliklerini sergilemek amacıyla “İlmek İlmek Kadının Emeği El Dokuma Sergisi” düzenledi. Sergi, el emeği ve göz nuruyla dokunmuş özel halılar ve ürünlerin sergilendiği bir etkinlik olarak tasarlandı.

Ilmek Ilmek Kadin Emegi Balikesirde Sergileniyor 1 2

“1.5 sene süren bir emeğin ürünü”

Sergi açılışı, 28 Şubat günü saat 14.00’te gerçekleşti ve Balıkesir’in kültürel mirasını yansıtan özel eserlerin halkın beğenisine sunuldu. Karesi Halk Eğitim Müdürü İbrahim Kurt sergi hakkında ” 1.5 sene süren bir emeğin ürünü olan sergide, el emeği ve göz nuruyla dokunan birbirinden özel halılar ve ürünler görücüye çıktı. Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İlmek İlmek Kadının Emeği El Dokuma’ adlı sergi, 28 Şubat ile 2 Mart tarihleri arasında halkın ilgisine sunulacak. Balıkesir Kültürünün bir parçası olan ve Balıkesir Tarihinden izler taşıyan sergi, 16 kursiyerin dokuduğu halılar ile unutulmaktan kurtuluyor. İlmek İlmek Kadının Emeği” adlı dokuma sergimiz açıldı. Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla başlamıştık ama sergi salonumuzun doluluğu yüzünden daha sonra açmak zorunda kaldık. Burada 16 tam kadın kursiyerimizin dokumuş olduğu yöresel dokuma halılar bulunuyor.  Yağcı bedir, Zili, Tomak dokuma örneklerimiz şu an içeride sergileniyor. Kültür Müdürlüğümüze de buradan teşekkür ediyorum. Bize yer konusunda yardımcı oldular. Katkı sağladılar. Emeği geçen hocamız Sevda Dinçer ve kursiyerlerimize de çok teşekkür ediyorum ”dedi.

Ziyaretçiler Arasında Yer Alan İsimler

İlmek İlmek Kadının Emeği El Dokuma Sergisine Balıkesir Vali Yardımcısı Mustafa İlhan, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdürü Aytekin Yılmaz, Karesi İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, Karesi Halkla İlişkiler Eğitim Müdürü İbrahim Kurt ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Günnü, İlçe Tarım Müdürü Resul Bütün, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Rıza Kılıç, Kurs Öğretmeni Sevda Dinçer ve kursiyerleri, Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Dünya Yıldırım, Karesi Halk Eğitim Merkezi Öğretmenleri, Usta Öğreticiler ve kursiyerleri, Adnan Menderes Anadolu Lisesi Müdürü Ömer Aydın, Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Süreyya Eray ve sanatseverler katıldı.

Ilmek Ilmek Kadin Emegi Balikesirde Sergileniyor 1 3

Şehre Katkı ve Geleneksel El Sanatları

Balıkesir Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, kültürel etkinliklerle şehre katkı sağlamayı ve geleneksel el sanatlarını yaşatmayı hedefliyor. Bu tür etkinlikler, şehrin kültürel dokusunun korunmasına ve gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlıyor.

Ilmek Ilmek Kadin Emegi Balikesirde Sergileniyor 1 4

Sergi Ziyaretçilere Güzel Bir Deneyim Sunuyor

Sergi, el sanatlarına ilgi duyan ziyaretçilere güzel bir deneyim sunmayı amaçlıyor. El dokuması ürünlerin sergilendiği etkinlik, ziyaretçilere hem görsel bir şölen sunuyor hem de el sanatlarının önemini vurguluyor. Balıkesir Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği “İlmek İlmek Kadının Emeği El Dokuma Sergisi”, şehrin kültürel hayatına önemli bir katkı sağlarken, el sanatlarının değerini yeniden hatırlatıyor.

Haber: Batuhan Hasar

Balıkesir’in Yağcıbedir Halıları Sergiye Çıkıyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu