Dünyadan HaberlerBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Bu destinasyonların birçoğu ülkedeki en iyi turistlik yerleri olarak kabul ediliyor. Ancak gezginler oraya vardıklarında hayal kırıklığına uğruyor. İşte karşınızda insanları şaşırtan turist tuzakları!

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Bu destinasyonların birçoğu ülkedeki en iyi turistlik yerleri olarak kabul ediliyor. Ancak gezginler oraya vardıklarında hayal kırıklığına uğruyor. İşte karşınızda insanları şaşırtan turist tuzakları!

Hollywood Tabelası

Hollywood dünyanın film yapımcılığının başkenti olduğundan turistlerin ikonik Hollywood tabelasını bizzat görmek istemeleri çok doğal. Mümkün olduğu kadar yaklaşmak cazip görünse de aslında ona dokunmak yasa dışıdır. Ziyaretçilerin ulaşabileceği en yakın yer, insanları tabelanın yukarısına çıkaran belirli yürüyüş parkurlarıdır.

Pek çok turistik mekana benzer şekilde, fotoğraf fırsatları için yalnızca uzaktan bakılacak bir yer. Kendini Los Angeles’ta bulan ve şehirden en iyi şekilde yararlanmak isteyenler bunun yerine dünyaca ünlü müzelere, restoranlara ve giyim mağazalarına göz atmalıdır.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Times Meydanı

Hemen hemen tüm seyahat rehberleri, New York’u ilk kez ziyaret eden kişilerin Times Meydanı’na gitmesini tavsiye ediyor. Manhattan’ın tam ortasında, zincir restoran ve mağazaların sıralandığı caddeler, çirkin kostümler giymiş insanlar ve her zaman yanan yüksek reklamlar bulunuyor.

Bu çok bunaltıcı görünebilir ve Times Meydanı’ndan uzak durmanın nedenlerinden biri de budur. Dünyanın en popüler turistik yerlerinden biri olarak kabul ediliyor, dolayısıyla büyük bir kalabalık olacağı kesin. Ayrıca buradaki mağazalar ve restoranlar çoğu Amerikan kasabasında da bulunabilir.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Shell Servis İstasyonu

Shell Servis İstasyonu Winston-Salem, Kuzey Carolina’da bulunmaktadır ve 90 yıldır faaliyet göstermektedir. Parlak sarı ve kırmızı deniz kabuğu şeklindeki servis istasyonlarıyla Shell’e marka bilinirliği kazandırmak amacıyla inşa edildi. Bölgede inşa edilen sekiz yapıdan geriye kalan tek yapıdır ve Ulusal Tarihi Yerler Siciline eklenmiştir.

Bu simge yapıya bakmak ilginç olabilir ancak ziyaretçilerin yapabileceği pek bir şey yoktur. Shell Servis İstasyonu artık yalnızca bir uydu ofisi ve Kuzey Carolina Koruması için bir müze olarak kullanılmaktadır. Pek çok kişi bu istasyonun büyük bir hayal kırıklığı olduğunu düşünüyor.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Faneuil Salonu ve Quincy Pazarı

Faneuil Hall ve Quincy Market, Boston, Massachusetts şehir merkezinin önemli bir parçasıdır. Ancak gerçek Bostonlular buranın esas olarak bir turizm merkezi olduğunu biliyor. Bu binalar, ziyaretçilerin yemek salonunda bir şeyler yiyebilecekleri veya çevredeki mağazalarda alışveriş yapabilecekleri bir festival pazarı olarak hizmet veriyor.

Zaman geçtikçe Faneuil Hall ve Quincy Market, yalnızca turistlere hitap eden yiyecek standları ve çoğu alışveriş merkezinde bulunabilen zincir mağazalarla dolmaya başladı. Ayrıca, bir uçtan diğer uca giden insanlarla sık sık kalabalık olabiliyor ve sinir bozucu derecede uzun kuyruklar oluşabiliyor.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Venedik Gondolları

Las Vegas, Nevada’da çok sayıda turist tuzağı var! Venedik gondolları da bu listeye dahil. Bunlar, İtalya’daki ünlü gondol gezilerinden esinlenilerek modellenmiştir ve kostümlü kürekçilerin çevredeki otel ve mağazalarda bisikletçileri gezdirmesine sahiptir.

Ne yazık ki İtalyan deneyiminden daha ileri gidememiştir. Geçmiş bisikletçiler onu klorlu, mavi havuz suyunda 15 dakikadan daha az bir süre yüzen bir araç olarak tanımlamışlardı. Bakılacak tek şey kumar oynayan ya da alışveriş merkezinde alışveriş yapan diğer turistler. Yolculuk kısa olmasına rağmen maliyeti ucuz değil; iki kişilik özel yolculuğun maliyeti 116 dolar.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Dört Köşe Anıtı

Fotoğraftaki kadının yere serilmiş olmasının nedeni aynı anda dört eyalette olmasıdır. Dört Köşe Anıtı, birbirleriyle sınır komşusu olan Utah, Colorado, Arizona ve New Mexico’yu birbirine bağlar. Amerika Birleşik Devletleri’nde en az dört eyaletin bir araya geldiği tek bölge burasıdır.

Dört Köşe Anıtı’nın gerçeği, hiçliğin ortasında olması, dolayısıyla tek yapmanız gereken fotoğraf çekmek ve cep telefonu hizmeti veya kablosuz internet olmadan etrafta durmak. Ayrıca anıt çizgilerinin gerçek sınırlara uymadığı yönünde haberler de var, bu da heyecanı kaçırıyor.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Özgürlük Çanı

Amerikan tarihine aşina olan herkes Özgürlük Çanı’nın bir özgürlük sembolü olduğunu ve Amerika Birleşik Devletleri Bağımsızlık Bildirgesi’nin okunmasının ardından çalınmasıyla meşhur olduğunu bilir. Çanın tarihi 1752’ye kadar uzanıyor ve ortasında 19. yüzyılın başlarında oluşturulmuş bir imza çatlağı var.

Onu ziyaret etmek isteyen turistler onu Philadelphia, Pensilvanya’daki Liberty Bell Center’da bulabilirler. Sömürge Amerikan tarihinin hayranları bu geziden keyif alabilir, ancak bazıları için burası sadece eski bir metal parçasını gözlemleyebilecekleri ve fotoğraflarını çekebilecekleri bir yer.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Roswell, Uzaylı Barınağı

Uzaylıları, uzay yolculuğunu veya UFO’ları seven herkes New Mexico’nun Roswell kasabasına aşina olmalıdır. 1947’de bir hava balonu Roswell yakınlarında düştü, ancak 1970’lerin sonlarında UFO “uzmanları” tarafından hazırlanan yeni komplo teorileri, bunun aslında uzaylı bir uzay aracı olduğunu ve ordunun onu örtbas etmeye çalıştığını söylüyordu.

Artık kasaba, uzaylı ve UFO hatıralarıyla, uzaydan gelmiş gibi şekillendirilmiş binalarla ve sayılamayacak kadar çok uzaylı oyuncağıyla dolu. Muhtemelen Amerika’nın en kitsch turistik mekanlarından biridir ve bir günden kısa sürede görülebilir.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

Sakız Duvarı, Seattle

Seattle, Washington’daki en gözde turistik mekanlardan biri bazı insanlara biraz iğrenç gelebilir. Pike Place Market’in altında, Market Tiyatrosu Sakız Duvarı olarak bilinen, duvarı tamamen sakızla kaplı bir tiyatro var. Bu gelenek, 1993 yılında Seattle’daki tiyatro seyircilerinin sakıza gömülü bozuk paraları duvara yapıştırmasıyla başladı.

İlk başta diş eti duvarını ziyaret etmek eğlenceli olsa da yine de bazı dezavantajları vardır. Dünyanın en mikroplu beş turistik mekanından biri seçildi ve fotoğraf çekmek veya duvara bir parça sakız yapıştırmaktan başka yapacak pek bir şey yok.

İnsanları Şaşırtan Turist Tuzakları!

 

 

Ayrıca alternatif ilginç bilgiler için içeriğe göz atmayı unutmayın!

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu