GündemTürkiye Gündemi

Irak’ın Kuzeyine Hava Harekatı! 19 Terör Hedefi İmha Edildi

Türk Silahlı Kuvvetleri, terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyine yönelik önemli bir hava harekatı gerçekleştirdi.

Irak’ın Kuzeyine Hava Harekatı! 19 Terör Hedefi İmha Edildi

Irakin Kuzeyine Hava Harekati 19 Teror Hedefi Imha Edildi 1
Irak’In Kuzeyine Hava Harekatı! 19 Terör Hedefi İmha Edildi

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen operasyonda toplam 19 hedef imha edildi.

51. Madde Uygulandı

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), terör örgütü PKK/KCK ve diğer terörist unsurların etkisiz hale getirilmesini amaçlayan bu hava harekatının, Birleşmiş Milletler Anlaşması’nın 51. maddesinden doğan meşru müdafaa hakları doğrultusunda gerçekleştirildiğini açıkladı. Bu harekatın temel hedeflerinden biri, Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye ve güvenlik güçlerine yönelik olası terör saldırılarını bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak.

Irakin Kuzeyine Hava Harekati 19 Teror Hedefi Imha Edildi 2
Irak’In Kuzeyine Hava Harekatı! 19 Terör Hedefi İmha Edildi

MSB Açıklama Yaptı

MSB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Irak’ın kuzeyindeki Metina, Gara, Avaşin, Hakurk ve Kandil bölgelerinde bulunan terörist hedeflere 25 Ekim 2023 saat 21.00’de hava harekatları gerçekleştirildi. Bu harekatlar sonucunda, bölücü terör örgütü tarafından kullanıldığı değerlendirilen mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolardan oluşan toplam 19 hedef imha edildi.”

Irakin Kuzeyine Hava Harekati 19 Teror Hedefi Imha Edildi 3
Irak’In Kuzeyine Hava Harekatı! 19 Terör Hedefi İmha Edildi

“Devam edeceğiz”

Açıklamada ayrıca, harekatın azami oranda yerli ve milli mühimmat kullanılarak gerçekleştirildiği ve çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkenin ve milletin güvenliğini sağlama konusundaki kararlılığını sürdüreceğini ve terörle mücadeleye azimle devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, bu harekat sırasında masum sivillerin, dost unsurların, tarihi ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alındığı açıklandı.

Haber Merkezi

PKK’nın Finansmanına Darbe

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu