Dünyadan HaberlerGündem

İsrail Kudüs Hastanesi Etrafını Bombaladı

İsrail, Gazze'deki Kudüs Hastanesi'ni bombalayarak 12 bin kişinin güvenliğini tehdit ediyor.

İsrail Kudüs Hastanesi Etrafını Bombaladı

Israil Kudus Hastanesi Etrafini Bombaladi 1
İsrail Kudüs Hastanesi Etrafını Bombaladı

İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi’nde abluka altında bulunan Kudüs Hastanesi çevresini gece boyunca bombalayarak yaklaşık 12 bin kişinin sığındığı hastanenin boşaltılmasını talep etti. İsrail savaş uçakları Kudüs Hastanesi’nin çevresindeki binaları ağır bir şekilde bombardımana tuttu.

Tehdit Ediliyor

Güvenliği sağlamak amacıyla Filistin Kızılayı’na bağlı Kudüs Hastanesi’ne sığınan 12 bin kişi, bombardıman sırasında korku dolu anlar yaşadı. Filistin Kızılayı, yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Kudüs Hastanesi’ni bombalama tehdidinde bulunduğunu ve hemen boşaltılmasını talep ettiğini duyurdu.

“Kasıtlı olarak bombalama yapılıyor”

Kudüs Hastanesi, Gazze’nin Tel el-Heva bölgesinde yer alıyor ve İsrail askeri güçlerinin hastaneye sığınan sıhhat çalışanları ve sivilleri tahliye etmelerini istediği, ayrıca hastaneyi kasıtlı olarak bombardımana tabi tuttuğu belirtiliyor. Açıklamada, hastanedeki sıhhat çalışanlarının vazifelerine devam edeceği vurgulanırken, Kudüs Hastanesi’ne 12 bin kişinin inançları gereği sığındığı ve yaklaşık 800 kişinin de hastanede tedavi gördüğü bildirildi.

İsrail’den Yeni Katliam Sinyali: Bu Sefer Hedef Hastane

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu