TeknolojiGündem

Kaliteli oyun videoları oynamak için bilmeniz gereken her şey

Ekranda bir oyunun, bir video oyun denetleyicisinin ve bir kayıt simgesinin gösterildiği bir monitörün çizimi.

 

1 25

Oyun videoları giderek daha yaygın hale geldi. Öyle ki birçok insan, bu tür içeriklerin belli bir doygunluk olduğunu düşünüyor.

  • Ancak bu endişelenecek bir şey değil, oyun videolarınızı öne çıkarmak için bir motivasyon kaynağı olmalıdır. Bunun yolu da izleyicinin dikkatini çeken benzersiz kalitede içerik üretmekten geçiyor.
  • Bunu göz önünde bulundurarak, oynanış hakkında daha fazla bilgi sahibi olmanız ve daha kaliteli içerikler üretmek için kullanabileceğiniz teknikler hakkında daha fazla bilgi edinmeniz için bu makaleyi hazırladık.

 

Kaliteli video oyunu oynamak için bilmeniz gereken her şey: 

Oynanış, yalnızca belirli bir oyunun çevrimiçi veya kaydedilmiş akışıdır.

Ayrıca, diğer oyuncuların belirli oyun seviyelerini nasıl geçebileceklerini veya oyunu keşfetmenin yeni yollarını bulabileceklerini öğreten, oyun öğreticileri gibi oynanış da vardır.

Yeni oyunların oynanışını ve grafiklerini bir video reklam biçimi olarak göstermek için oluşturulanlara ek olarak. Muhtemelen bildiğiniz gibi, bu tür içerik oldukça popülerdir ve hiçbir yere varacağına dair hiçbir gösterge yoktur.  En zeki oyuncular internette kalabalıklarla etkileşime geçebilir ve hobilerini bir işe dönüştürebilir.

 

Bir oyun videosu kaydederken en önemli faktör nedir?

Oynanış videoları üretmeye başlamadan önce bile bilmeniz gereken ilk şey, bu tür yapımlarda en önemli faktörlerden birinin ekran kaydı olduğudur .Muhtemelen bildiğiniz gibi, ekran kaydı yalnızca bir bilgisayar ekranının videosudur. Bunu yapmak için, ekranı kaydetmenize izin veren yazılım ve uygulamaları kullanmanız gerekir .

Oyun için, oyuncular genellikle hem PC ekranını hem de kendilerini ikinci bir ekrana kaydederler; bu, normalde daha küçüktür ve ekran kaydının üzerinde bir köşede görüntülenir.

Bu sayede oyunu oynayanların tepkilerini gösterirken oyunu canlı yayınlayabilir, bu da izleyicilerin içerikle etkileşimini önemli ölçüde artırır.

Ancak, bilgisayarınızda bir ekran yakalama programına ek olarak, kaliteli ses kaydı yapmak için iyi bir mikrofona da ihtiyacınız olacak. Sonuçta, videonuzu daha dinamik hale getirmek için anlatılması gerekiyor.

 

PC’de oyun nasıl kaydedilir?

Birkaç basit düzenleme ve ekran yakalama programı kullanarak PC’nize kaliteli bir oyun videosu kaydetmek mümkündür .Bu programların kullanımı kolaydır, sadece ustalaşmak için çok az pratik gerektirir. Oyun videonuzu kaydetmenize yardımcı olması için seçtiğimiz bazı araçlara göz atın.

 

Açık Yayın Yazılımı 

Açık Yayın Yazılımı, oyunlarını Twitch.tv gibi platformlarda çevrimiçi yayınlamak isteyenler için bir seçenektir. Kullanımı kolay bir program olmadığını belirtmek gerekir.

Bu programda doğru bir şekilde nasıl ustalaşacağınızı öğrenene kadar biraz zaman ayırmanız gerekecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu