Özel HaberlerGündem

Kıl Payı Kurtuldular

KIL PAYI KURTULDULAR

TEHLİKE HALA DEVAM EDİYOR MU?

 

ŞİMDİ NE OLACAK?

 

Depreme en dayanıklı mahallelerden biri olarak bilinen Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana gelen göçük vatandaşları korkuttu. Olayın gerçekleştiği Yakamoz Sitesi sakinleri Büyükşehir MERHABA’ya yaptıkları çarpıcı açıklamalarda tehlikenin hale sürdüğünü dile getirdiler.

Yoğun kar ve sağanak yağışın da etkisiyle geçtiğimiz Cumartesi gecesi Adnan Menderes Mahallesi 171. Cadde de meydana gelen yol çökmesi vatandaşları korkuttu. Tehlikenin hala sürdüğünü söyleyen vatandaşlar ise Büyükşehir MERHABA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundular.

Adnan Menderes Mahallesi’nde meydana gelen yol çökmesiyle birlikte büyük bir tehlike atlattıklarını söyleyen apartman sakinleri MERHABA’ya yaptıkları değerlendirmede tehlikenin hala sürdüğünü dile getirdiler.

 

Adnan Menderes Mahallesi 171. Cadde de meydana gelen yol göçmesi Yakamoz apartmanı sakinlerini endişelendirdi.  O günden beri doğalgazlarının olmadığını söyleyen apartman sakinleri düşüncelerini Büyükşehir MERHABA okurlarıyla paylaştılar. Belediye yetkililerinden acil çözüm bekleyen vatandaşlar, tehlikenin hala sürdüğünü dile getirdiler. Yakamoz apartmanı sakinleri, yağmur sularının toprağı hala kaydırdığını belirterek karşılarında bulunan binanın her an çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu söylediler.

 

Oğuzhan Çetin: Ben 2002 yılından beri Adnan Menderes Mahallesi’nde oturuyorum. Cumartesi gecesi saat 03.00 civarında göçük meydana geldi. Ben eve gelmiştim. Apartmanın girişinde biraz oyalandım. İçeri girdiğim andan 15 saniye kadar sonra büyük bir gürültü koptu. Apartmanın önünde yol kaymıştı. Araçlarımızı her zaman koyduğumuz yere doğru göçük meydana geldi. O gün araçlarımızı iyi ki koymamıştık. Büyük bir tehlike atlattık.

 

Burcu Yüksel: Cumartesi gecesi inanılmaz bir gürültü duyduk. Gece 03.00 gibi yaşandı olay. Meydana gelen göçük doğalgaz borularını da patlatmış. Sızıntı oldu o gece. Yetkililer hemen gelip önlem aldılar. Doğalgaz vanaları kapatıldı. Açılması ise 15-20 günü bulurmuş. Biz bu olay yüzünden çok korktuk. Böyle bir olayı ilk defa yaşadık. Tehlike tamamen geçti diyemeyiz. Trafik akışı devam ediyor. Ve toprağın içinde yağmur suları akmaya devam ediyor. Bu duvar inanılmaz sağlamdı. Telleri de çok sağlamdı. Gece uyandığımızda bir de baktık ki otobüs durağı evimizin önünde. İnanılmaz korkunçtu.

 

Gökay Yüksel: İş yerimizden çıktık. Cumartesi gecesi saat 03.00 civarında büyük bir gürültü duyduk. Bir de baktık ki apartmanın önünde moloz yığınları vardı. Bizim korkumuz doğalgaz oldu. Göçük meydana gelir gelmez ağır bir doğalgaz kokusu aldık. Yetkilileri aradık. Doğalgaz vanalarını kapattılar. Sızıntı meydana gelmiş. O günden beri doğalgazımız yok ne yazık ki. Büyükşehir ve Karesi Belediyeleri hemen gelip önlem aldılar.  Ama tehlike hala devam ediyor. Karşıdaki binanın çökmesinden endişe ediyoruz.

 

Kübra Arık: Ben burada 5 aydır oturuyorum. Geçtiğimiz Cumartesi gecesi çok yüksek bir sesle uyandık. Deprem oldu sandık. Pencereden baktığımızda ağaçların söküldüğünü ve yolun bahçemize kaydığını gördük. Doğalgaz kokusu duyduk sonra vanaları kapattılar. O günden beri doğalgaz yok. Hala korku içerisindeyiz. Yetkililerin bu konuya bir an önce çözüm bulmasını istiyoruz. Apartman sakinleri olarak hala korkuyoruz.

 

Cevriye Koç: Ben yaklaşık 10 yıldır Adnan Menderes Mahallesi’nde oturuyorum. Cumartesi gecesi yüksek bir ses duydum. Yağmur nedeniyle meydana geldiğini düşündüm. Penceren baktığımda korkunç manzarayla karşılaştım. Yolun neredeyse yarısı bahçemize düşmüştü. Çok korktuk. Böyle bir olay ilk defa oldu. Ben Belediye yetkililerinin bu konuyla ilgilenmesini istiyorum.. Yol trafiğe açık olduğu için her an tehlike olasılığı artıyor.

 

Rabia Ozan: Ben Adnan Menderes Mahallesi’ne yeni taşındım. Cumartesi gecesi büyük bir gürültüyle uyandık. Ben doğalgaz filan patladı sandım. Ama pencereden baktığımızda göçük meydana geldiğini gördük. Olayın etkisiyle çok korktum. Doğalgaz sızıntısı meydana gelmiş. Yetkililer hemen doğalgazı kestiler. O günden bu yana doğalgaz yok ne yazık ki. Banyo yapamıyoruz. Ocakları kullanamıyoruz. Bir an önce doğalgazın gelmesini istiyoruz. Bu arada hala korkuyla yaşıyoruz. Çünkü yağmur suları toprağı aşındırmaya devam ediyor. Yol da trafiğe açık olduğu için araçlar geçiyor. Araçlar geçtikte bu da yola baskı yapıyor. Ben karşıdaki binanın da çökmesinden endişe ediyorum. Tehlike şu anda daha büyük.

 

Serap Tetik Acar

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu