SağlıkBalıkesir Merhaba Blog Yazıları

Kışın Artan Göz Enfeksiyonlarına Dikkat

Göz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Selçuk Sızmaz, kış aylarında görülme sıklığı artan viral konjonktivite (kırmızı göz) hastalığına dikkat çekti.

Kışın Artan Göz Enfeksiyonlarına Dikkat

Göz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Selçuk Sızmaz, kış mevsiminde görülme sıklığının arttığı viral konjonktivite (kırmızı göz) doktorunuza dikkat etti. Konjonktivitin emisyonunun yayıldığını söyleyen Prof. Dr. Sızmaz, özellikle kış aylarında görülmenin arttığını söyledi. Viral konjonktivitin genellikle havada yayılan virüs ile temas yoluyla bulaştığını ifade eden Sızmaz, ayrıca yüzme havuzlarının da bu şekilde neden olabileceğini belirtti.

En büyük etkenlerden birinin “adenovirüs” olduğunu söyleyen Prof. Dr. Sızmaz, kişilerin görüşlerinin yüksek olduğunu ve hasta kişilerin temastan kaçınılması gerektiğini vurguladı. parçacık belirtileri arasında değişen, yüzeysel kanama, sulanma, çapaklanma, ağrı, yabancı cisim hissi ve parçalar halinde görmekte olan Sızmaz, ülkedeki bir gözde başlayan birkaç gün içinde başka göze geçebildiğini kaydetti.

Kışın Artan Göz Enfeksiyonlarına Dikkat

Dr. Sızmaz, antibiyotiklerin ve antiviral göz damlası veya pomadlarının tedavide yeri olmadığını belirtti. Hastaların konforunu artırmak için soğuk pansuman ve koruyucu madde göz damlalarının kullanılabileceğini söyleyen Sızmaz, özellikle çocuklarda sekonder hatları önlemek için antibiyotik damlaların reçete edilebileceğini ifade etti.

Hastanın gözünün gözüne sık sık gitmemesi, kişisel hijyenin önemli olduğunu belirten Prof. Dr. Sizmaz, olası kontakt lens kullanımından kaçınılması gerektiğini vurguladı. Muayene sırasında kullanılan cihaz ve aletlerin uygun şekilde dezenfekte edilmesi ve muayene sonrasında parmakların yıkanmasının çapraz bulaşmayı ve kontrollerin engellenemeyeceğini sözlerine ekledi .

Kışın Artan Göz Enfeksiyonlarına Dikkat

 

İHA

Dikkat! Kestaneler Arasında Gizli Tehlike

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu