GündemEğitim

KONUŞUYOR ANCAK YAPMIYORUZ!

Balıkesir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr Şakir Sakarya Trademaster kampüs Finans Laboratuvarı açılışında konuştu. Prof.Dr.Sakarya öğrencilere seslendi. Sahada duyduklarımız diyerek öğrencilere kulak verdik ve çözüm için bugün biraraya gelerek teoriği uygulamaya, tasarrufu yaymaya ve Üniversite Sanayi, Toplumla işbirliğini yaşama koyduk’ dedi.

 

İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy teorik alınan bilgilerin canlı veri yayını ile ve borsa, piyasa simülasyonları ile desteklenip pratik uygulanabilir bir bilgiye dönüşmesine vesile olmak istediklerinin altını çizdi. İş yatırımda staj ve iş imkânı bulan öğrencilerin olduğunu ve iş imkanı için olanakların yarışmalara katılmak, Finans yaşamında aktif ve dinamikliğin içinden geçerek sürdürülebilir kaynağa ulaşmanın mesajını verdi.

 

TRADEMASTER KAMPÜS FİNANS LABORATUVARI AÇILDI

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Trademaster Kampüs Finans Laboratuvarı açılışı dün gerçekleştirildi. Açılışa İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr.Şakir Sakarya,İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy,Bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

TEORİK DEĞİL UYGULAMALI EĞİTİM

İş Yatırım Genel Müdürü Rıza Kutlusoy Laboratuvar açılışında yaptığı konuşmasında öğrencilik yıllarını ve oturulan sıraların heyecanını yeniden yaşadığını belirtti. ‘Öğrenci sıraları özleniyor. Heyecanlıyım.’ dedi.

17.Traedmaster kampüsünün açılışı gerçekleşti. İş Yatırım Genel Müdürü Kutlusoy açılışta7’nci yılını tamamlayan bir girişimle, Trademaster  kampüslerinin hayata sokulduğunu belirtti. Kutlusoy, amaçlarının, teorik alınan bilgilerin canlı veri yayını ile ve borsa, piyasa simülasyonları ile desteklenip pratik uygulanabilir bir bilgiye dönüşmesine vesile olmak olduğunun altını çizdi.

YARIŞMALARDA ÖNE ÇIKIN

Kutlusoy yapılan yarışmalarad a değindi ve ilk üç sıralamasında BAUN Öğrencilerinin de yer alacağını ümit ediyorum’ dedi. İş Yatırım Genel Müdürü Kutlusoy Konuşmasını şöyle sürdürdü:’ Trademaster kampüs yarışmaları düzenliyoruz. Bu sene 7’ncisi yapılacak. Şuana kadar 161 ve 3’üde üniversitemizden olmak üzere toplam 161takım bu sene ki trademaster yarışmasında ter dökecek. İlk üçte BAUN’den de bir takımımız umut ediyorum ki olacak. 2bin 500 öğrencisi olan bir fakültede,40bin öğrencisi olan bir üniversitede 17nci trademaster ödülüne sahip olmak hepinizin akademik kariyerine katkı sunmak ve sektörde yer almanızı sağlayacaktır diyorum. İş yatırımda da staj ve çalışma imkânı sunuyor ve iş imkanı sağlıyoruz. Geçen sene birinci olan takımdan bu sene 350 kişilik ekibimizle yeni bir arkadaşımız yer aldı. Buradaki arkadaşlarımızın da gelecekte bizimle olmasını arzu ediyoruz. Başarılar diliyorum.’

TASARRUF BİLİNCİ YAYGINLAŞACAK

İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr Şakir Sakarya konuşmasının başında; Rektörümüz(Prof.Dr Kerim Özdemir) sağlık nedeniyle aramızda değil çok arzu etmişti ancak olmadı. Kısmet bugünmüş’dedi. Bölüğm Başkanı Sakarya, ‘ Üniversitemizde İş Yatırımın sponsorluğunda Trademaster kampüs laboratuvarımızı kurduk.’ şeklinde konuştu.  Bizim için 3 açıdan önem taşıyan bir konu bu diyerek önemli ve çarpıcı değerlendirmelerle öğrencilere hitap etti. Kutlusoy’un konuşması şöyle; ‘İlki bugüne kadar yaptığımız saha ziyaretlerinde ‘hocam hep teorik yaptığımız bir şey yok’ bunu aşmak. İkincisi, toplum ve ülkemizdeki gelişim için dinamizmin olması gereken sürdürülebilir tasarruf bilincinin daha geniş kitlelere aktarılmasını sağlamak. Öğrencilerimizle dalga dalga tasarruf bilincini yaygınlaştıracağız. Bize zaman zaman şuda geliyor ‘hocam tüyo verirler mi?’ Tüyo vermiyorlar.’ dedi. İş Yatırım Genel Müdürü ise salondaki gülüşmeler sırasında ‘tüyodan uzak durun’ dedi.

BİLİNÇLİ YATIRIMCI OLUN

İşletme Bölüm Başkanı Prof.Dr Şakir Sakarya konuşmasında , ‘Bilinçli yatırımcı olmanın yolunu seçin. Sürdürülebilir tasarrufun yolu buradan geçiyor. Üçüncüsü ise; Türkiye’de hep şunu konuşuruz ama bir türlü yaşama geçiremeyiz. Üniversite, Sanayi, Toplum işbirliği yapamıyor. Hep konuşuruz ama bir türlü fiiliyata geçmez. Çok şükür bunu İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi olarak bunu da kurmuş bulunuyoruz. İşbirliğini geliştirerek arttırmak istiyoruz. ’ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından laborauvar açılışına geçildi ve kurdele kesimi ile açılış yapıldı. Semra Aman Akyürek

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu