Gündem

Kuşburnu Yağının Yüzdeki Mucizesi

Kuşburnu Yağının Yüzdeki Mucizesi

Havalar soğudu diye hep kış çayları ve bitkilerden içecekleri anlatıyoruz ama hanımlar için mucizevi güzellikleri bu ara atladık. Kuşburnu Çekirdeği Yağı yüze nasil kullanılır? Bu konuda bilgiler paylaşacağım. Yağın sürümü oldukça kolay. Kuru yapısı nedeniyle yağlı bir görünüm oluşturmaz.

Makyaj bazı olarak bir kaç damla şeklinde tüm yüzüne dağıtarak sürebilirsin. Günlük krem ve losyonlarına karıştırarak kullanabilirsin. Açık yara veya akne üzerine sürmemelisin.

Kuşburnu yağı zengin içeriğe sahip. Hücre yenileyici, leke giderici, yaşlanma karşıtı ve antibakteriyel fayda sunar. Kuşburnu yağı, cilt ve saç bakımı denince artık çok ama çok özel bir yere sahip. Kuşburnu yağının pek çok cilt sorununa karşı âdeta bir zırh görevi görüyor. Kuşburnu, içeriden alındığında nasıl bağışıklık sisteminin korunmasını sağlıyorsa, harici kullanımı da ciltte önemli değişimlere neden oluyor. Örneğin;  İçerisinde bulunan yoğun E vitamini kuru ve hassas ciltlerin nemlendirilmesinde oldukça etkili. Düzenli kullanımı ciltte bir nem duvarının oluşmasına ve kuruluktan kaynaklı sorunların en aza indirgenmesine neden oluyor.

Kuşburnu yağı nasıl kullanılır?

Yağın sürümü oldukça kolay. Cilt tarafından kolayca emilir ve kötü kokuya neden  olmaz.

Kuşburnu yağını günde iki kez cildine sürebilirsin.

Kuru yapısı nedeniyle yağlı bir görünüm oluşturmaz. Eğer yağlı bir cildin varsa daha az kullanmaya özen göstermelisin.

Makyaj bazı olarak bir kaç damla şeklinde tüm yüzüne dağıtarak sürebilirsin.

Günlük krem ve losyonlarına karıştırarak kullanabilirsin.

Açık yara veya akne üzerine sürmemelisin.

Sadece yüzünde değil aromaterapik etkileri nedeniyle el, kol, bacak, ayak gibi farklı bölgelerde de kullanabilirsin.

Özellikle yaşlılık ve UV ışınları kaynaklı cilt lekesi tedavisinde önemli bir rol oynuyor. İçerdiği antioksidanlar lekelere neden olan serbest radikallerle savaşırken, cilt renginin ve dokusunun tamir edilmesine de yardımcı oluyor. İçerisindeki temel yağlar akne ve egzama izlerinin iyileşmesinde de etkili. Özellikle A vitamini desteğiyle cildin geçirgenliği artıyor ve çok daha hızlı yenileniyor. Makyajdan önce yüze sürüldüğünde çok iyi bir baz işlevi de görüyor. Makyaj çizgilerinin oluşumunu ortadan kaldırırken makyajın çok daha kalıcı olmasını da sağlıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu