Köşe YazılarıBedia Uçak

Lezzet Sırları

Lezzet Sırları

 

Herkese yepyeni bir hafta başından Merhaba

İlgili Makaleler

Bugün evde yada restoranlarda yediğimiz yemekler konusunda tadı damağımızda kalan yemeklerden bahsedeceğim. Yani sadece aklımızda kalıp nefis olmuş dediklerimize.

Bir yemek yedim tadı hala damağımda dediğimiz yemeklerin lezzet sırrı aslında basit ancak çoğukez basitten uzaklaştığımız ve püf noktasını kaçırdığımız için lezzetten uzaklaşabiliyor.

Bir yemeği yaparken öncelik yapacağımız sebze veya meyvenin taze olması. Taze malzemeler, yemeklerinizin tadında büyük değişiklikler yapar. Sebzelerinizi manavdan, etlerinizi ise kasaptan almanız tazelikleri açısından daha iyi olacaktır. Marketler yiyeceklerin tadına değil sadece iyi görünmesine önem verirler. Süpermarketlerden değil de yerinden aldığınız et ve sebzeyle pişireceğiniz yemeklerin daha lezzetli olması garantidir. Yemek içine atacağımız baharatlar konusunda da unutmayalım ki kurutulmuş bitkiler yemeğinize çok az bir aroma katarlar ya da hiç katmazlar. Bu ipucu yemeğinizi az lezzetli bir yemekten usta işi bir yemeğe dönüştürür. Nane, kekik, maydanoz, fesleğen, biberiye gibi bitkileri marketlerde bulabileceğiniz gibi evde kendiniz de yetiştirebilirsiniz. Böylece yemeğinize hoş bir aroma katacak bitkileriniz, her an elinizin altında olmuş olur. Tereyağı, lezzetli bir yemeğin olmazsa olmazıdır. Biftek pişirdiğinizde onu mutlaka tereyağında pişirmelisiniz. Tereyağı aklınıza gelebilecek her şeye mükemmel bir aroma katar. Fakat tereyağı yerine asla margarin kullanmayın.

Yemeğinizi çok pişirdiniz ve ilk öğünde bitmediyse hepimizin evinde hemen hemen kullandığımız bir mikrodalga fırın var. Bu mikrodalgayı kullanırız ancak gözden kaçırdığımız şu; Mikrodalga fırınlar sadece bir şey için iyidir: Donmuş gıdaların çözülmesi. Fakat çözülmesini istediğiniz şeyi bir gün önceden buzluktan alıp buzdolabına koyarsanız daha kolay ve daha sağlıklı bir şekilde çözülmesini sağlayabilirsiniz. Mikrodalgalar, içerisinde pişen hiçbir yiyeceğe lezzet katmazlar. Oysa ocaklar ve fırınlar, üzerlerinde pişen yiyecekleri sulandırarak daha hoş bir aroma kazanmalarına yardımcı olur. Lezzet her daim sofralarınızda olsun.

Kalın Sağlıcakla.

Lezzet Sırları

Daha fazla köşe yazısı için tıklayınız…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu