SporGündem

“Maçı Her Gece Oynuyorum”

“MAÇI HER GECE OYNUYORUM”

 

Göztepe, Bandırmaspor ve ertelenen Ümraniyespor maçlarını ‘Sırat Köprüsü’ olarak değerlendiren Can Cangök, bu üç maçın Balkes’in kaderini belirleyeceğini söyledi. Cangök , Bursaspor karşısında provasını yaptığı Göztepe maçını, her gece oynadığını belirterek hedeflerinin 3’te 3 olduğunu ifade etti.

 

MUTLU BİLE BALKES SÜPER LİG TAKIMI DEDİ

Balıkesirspor ligde kaderini belirleyecek Göztepe ve Bandırmaspor’a kilitlendi. Geçtiğimiz gün oynanan Bursaspor maçında deplasmanda oynanacak Göztepe karşılaşmasının provasını yaptıklarını dile getiren Balıkesirspor Teknik Direktörü Can Cangök 5-6 net pozisyon buldukları hazırlık maçında Bursa’ya yenilmekten kurtulamadıklarını ve bunun bile futbolcularda moral bozukluğuna yol açtığını söyledi. Maçı izleyenlerin hatta başkan ve yeni teknik direktör Mutlu Topçu’nun bile sonuca şaşırdığını, Balkes’in Süper Lig temsilcisi Bursaspor’un ise TFF 1. Lig takımı gibi oynadığını söyleyerek kırmızı-beyazlı futbolculara övgü yağdırdığını ifade etti. Kazanmak için gol atmanın şart  olduğunu söyleyen Cangök “Bursa’daki prova tam isteğimiz gibiydi. Gol Pozisyonları ürettik ama topu kaleye gönderemedik. İyi son vuruşlara ihtiyacımız var. Defansımızdaki aksaklıklar da baş ağrıtıyor.” dedi.

 

ÜÇ MAÇ LİGDEKİ KADERİMİZİ BELİRLEYECEK

Eskişehirspor ve Giresunspor maçlarında kolay goller yediklerini belirten Cangök “İşin kötü tarafı golleri basit bireysel hatalarla kolay yerken gol bulmakta 3. Bölgede çok zorlanıyoruz. 5-6 gol pozisyonuna giren takım golü rahat bulabilmeli. Bunlara çalışıyoruz. Futbolcularımızın kafalarını rahatlatmaya çalışıyoruz. Çünkü sakatlıklar, arızalar, pes edenler oluyor. Şu an tüm teknik ekibimiz mental olarak futbolcularımızla bire bir psikiyatrist gibi ilgi gösteriyor. Çok önemli iki maça çıkacağız ve bu Balıkesirspor’un lige üstte mi altta mı devam edeceğinin, kaderini belirleyecek bir süreç. Bu sürece oynanmayan Ümraniyespor maçını da eklemek gerekiyor. Mutlaka kazanmak istiyoruz. Ama şöyle bir şey de var; yenemiyorsan yenilmeyeceksin. Bu anlamda her gece maçları zaten oynuyorum” dedi.

 

ŞEHİR VE TAKIM BİRLİKTE İNANMALI

Ligin sona yaklaştıkça enteresan bir hal aldığını, alt sıralardaki takımların sürpriz sayılan ama sürpriz olmayan galibiyetlerle lige renk getirdiğini ifade eden Can Cangök “O gün isteyen, çalışan, koşan, inanan maçı alıyor. Bunda şaşıracak bir şey yok. Daha önce de söyledim bu ligde herkes birbirini yenebilir. Burada bizim ne yaptığımız çok önemli, ama seyirci faktörünü atlamamak lazım. Seyirci son haftalara bakılırsa Göztepe ve Eskişehirspor gibi takımların müthiş şekilde itekliyor. Bizim de bu anlamda pozitif katkı sunacak takımını inanarak ateşleyecek taraftara ihtiyacımız var. Sahadaki futbolcu 12. Güç tarafından yerildiğinde bu en büyük kötülük olur. Ve unutmamak gerekir 3-5 kişinin çabasıyla sonuç almak zor. Biz sahada şehir arkamızda olarak birlikte inanarak yürümeliyiz. Bugün en büyük ihtiyaç duyduğumuz şey bu.”

 

İsmail Koca

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu