Gündem

Marmara Denizi’nde Müsilaj Alarmı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi'ndeki mevcut durumu endişe verici olarak nitelendiriyor.

Marmara Denizi’nde Müsilaj Alarmı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, Marmara Denizi’ndeki mevcut durumu endişe verici olarak nitelendiriyor. Yükselen hava sıcaklıkları ve artan kirlilik nedeniyle, denizanaları gibi deniz canlılarının artış gösterdiğine dikkat çekiyor. Sarı, denizanalarının çoğalmasının, denizle kurulan yanlış ilişkinin bir göstergesi olduğunu ve Marmara Denizi’nde kirliliğin azaltılması gerektiğini vurguluyor.

Sarı, denizanalarının aşırı çoğalmasının, deniz ekosisteminde dengesizlik olduğunu işaret ettiğini belirtiyor. Bu durumun, balık türlerinde azalmaya ve üreme döngüsünde sorunlara yol açabileceğine dikkat çekiyor. Ayrıca, deniz yüzeyinde yaşanan sıcaklık artışının, denizanaları gibi organizmaların çoğalmasını teşvik ettiğini ifade ediyor.

Marmara Denizi'Nde Müsilaj Alarmı

Marmara Denizi’nde son dönemlerde yaşanan müsilaj sorununa da değinen Sarı, bunun denizle kurulan yanlış ilişkinin bir sonucu olduğunu vurguluyor. Deniz yüzeyi sıcaklıklarının artmasının kontrol edilemez olduğunu belirten Sarı, tek kontrol edilebilir faktör olan kirlilik yükünde henüz bir azalma olmadığına dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz günlerde Marmara Denizi’nde batan gemi olayına da değinen Sarı, bu tür kazaların teknik sorunlar, yükleme kusurları ve denizde güvenlik şartlarına uyulmaması gibi faktörlerin etkisiyle meydana geldiğini ifade ediyor. Sarı, bu tür kazaların önlenmesi için denizde güvenlik şartlarına uymak ve eğitimli personel istihdam etmek gerektiğini vurguluyor.

 

 

Haber: Bülten

Edincik Merası Korunuyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu