Köşe Yazıları

Meclis listeleri..

Seçimler yaklaştıkça sokaklarda ısınıyor. Balıkesir il liderini ağırladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesirlilerle buluştu. Büyük bir kalabalığa hitap etti Erdoğan, kente de önemli müjdeler verdi. Sıra diğer liderlerde.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu genelde salon toplantılarıyla seçim sürecini sürdürüyor. Muhtemelen Balıkesir’de de salon toplantısı düzenlenecek. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’de büyük ihtimalle Balıkesir’e gelecek. Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı İsmail Ok, İYİ Partili.

Partilerin belediye meclis üyeleri listeleri de önceki akşam Seçim Kurulları’na verildi. Bunlar kesin listeler değil tabiki. Bu listeler değişebilir. Çok bir değişim beklenmese de bir iki isim çıkabilir, bazılarının yerleri oynayabilir. Meclis listeleri önemli. Oradaki isimlerde önemli. Toplumda karşılığı bulan ve teknik olarak donanımlı insanlar olmaları şart.

İlgili Makaleler

Siz gidip İmar Komisyonu’na mimar yada inşaat mühendisi yerine öğretmen, emekli yada muhasebeciyi alırsanız bu kentin geleceğinden korkun. Yada bütçe komisyonuna muhasebeci, yada mali müşavir yerine emekli işçiyi alırsanız korkun.

Maalesef böyle şeyler oluyor. Yerel seçimler birazda rant üzerine kurulu. Benim adamım olsun, elini kaldırıp imza atsın yeterli görüyor çoğu siyasi oluşum. Bunu çok görüyoruz. Yaşadık da. Yaşamaya da devam edeceğiz. Engellemenin tek yolu ise bu üyelikler için kıstas koymak. Teknik yeterlilik aramak.

Listelerin son hallerinin önümüzdeki günlerde göreceğiz. Kimler gitti, kimler kaldı. İttifak paylaşımları nasıl yapıldı.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu