Gündemİlçe HaberleriSiyaset

‘Memleket Bizim’

Umurlar İlköğretim Okulunda Orman Haftası kapsamında gerçekleşen etkinlikler hem öğrencileri hemde velileri mutlu etti. Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş’ın da katıldığı etkinlikte Başkan Yavaş 21 Mart’ı dün kutladık. Amaç ormanların yeşilliğin bir milletin geleceği olduğunu hatırlatmaktı.’ Dedi.

 

 

 

Hainleri 15 Temmuz’da Gördük

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş yaptğı konuşmada, ‘Ülkede FETÖ denilen hainleri 15 Temmuzda gördük. Anne babalara sesleniyorum. Dürüstlüğü, borcuna sadık lığı, haramı helali öğretin. Sizler neyseniz çocukları da o. Helal ve haramı ayırt etmeyi öğretin. Güzel ,işlere vesile olanlara teşekkür ediyorum. Bu ülkeyi büyütme kararlılığında olan ve 2023 ‘e taşıma gayretinde olanlara teşekkür ediyorum’ şeklinde konuştu.

 

‘BİR FİDAN DİK GELECEK İÇİN’

Başkan Yavaş yaptığı konuşmada, ‘ Eskiler daha iyi bilir bir anlayışın değiştiği ve adına türküler yakılan Aman Ormancı canım ormancı dediğimiz ormancılar bugün içimizde artık hep beraberiz. Değişime dikkat çeken Yavaş, yollardaki mesafelerin kısaldığını ve gerek hastalar açısından ulaşım kolaylığı gerekse sevdiklerimize ulaşmada sağlanan yollar kısaldı Devlet görevini yerine getiriyor’ dedi.

 

‘BİR SANA BİR BANA’

‘Fidan dikmenin önemine değinen başkan Yavaş dedelerimiz dikmiş bu ağaçları ve bizler meyvelerini yiyoruz. Bugün sizlerde dikeceksiniz ki geleceğe yenilerini bırakalım. Çanakkale’de dedelerimiz gençlerimiz kanlarını dökmeseydi bugün burada olmayacaktık. O halde bizler bugün sadece kendimizi düşünerek değil destere gibi olacağız bir sana bir bana diyerek hareket edeceğiz ve birbirimiz için değerli olduğumuzu düşünmemiz gerekiyor.’

 

GÖREN ORMANCI YOK DEME!

‘Ağacın gencini kesip buraya getiriyorsan Ormancı nasıl olsa görmüyor diyorsan gören var. Bunu bilmiyorsak bunu öğrenelim. Bana ne demeyen bir Orman Bölge Müdürü başka işlerde yapıyor. Neden memleket millet kaygısı var.’

 

‘BU MEMLEKET BİZİM’

Başkan Yavaş, ‘Bu memleket bizim, Sındırgı bizim, Türkiye Cumhuriyeti bizimdir. Bu memleketi kurtaracak olan yine memleketimiz, milletimiz. İçimizde FETÖ gibi hainler var duruyor ve 15 Temmuz gibi ortaya çıkıveriyorlar. Anneler babalar hepimize iş düşüyor. Belediye Başkanının, Öğretmenin, Okul Müdürünün görevi değil sadece bu konu hepimizin diyerek velilere de seslendi. siz neyseniz çocuğunuzda o. Doğruluğu dürüstlüğü öğretin.’ dedi. Bu yüzyıl haramla helalle ikisinin iyi anlatılması gerektiği bir yıl. Anlaşılması gerektiren bir çağ Allah bize helal ve güzel olan işleri nasip etsin. Bu yolda çalışanlara da teşekkür ediyorum. Ülkeyi 2023 hedeflerine taşımaya gayret eden herkese teşekkür ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

 

Kamil Akyürek

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu