İlçe HaberleriSiyaset

Memleket Partisi’nde Bandırma’da Kriz

Bandırma ilçe teşkilatından ardı ardına istifalar gelmeye devam ediyor. Memleket Partisi'nden 2023 Genel Seçimleri'nde milletvekili adayı olan Hakkı Bitikli'nin istifasıyla başlayan süreç, Bandırma ilçe yönetiminin toplu istifasıyla birlikte büyüyor.

Memleket Partisi’nde Bandırma’da Kriz

Memleket Partisinde Bandirmada Kriz 1
Memleket Partisi’Nde Bandırma’Da Kriz

200 Kişiyi Bulabileceği İddia Ediliyor

Memleket Partisi’nin Balıkesir’deki önemli isimlerinden biri olan ve 2023 Genel Seçimleri’nde milletvekili adayı olarak gösterilen Hakkı Bitikli, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Bitikli, aynı zamanda Memleket Partisi Balıkesir İl Başkan Yardımcılığı ve Bölge Koordinatörlüğü görevlerini de yürütüyordu. Bitikli’nin istifasıyla birlikte, Memleket Partisi Bandırma İlçe Yönetimi de toplu olarak istifa etti. Üyeler arasında da çok sayıda istifanın geldiği ve bu istifaların 200 kişiyi bulabileceği iddia ediliyor.

“Üzülerek oy birliğiyle istifa etme kararı almış bulunmaktayız”

Memleket Partisi’nden Bandırma Belediye Başkan Aday Adayı olan Sevtap Pektezel’in de partisinden istifa ettiği öğrenildi. Pektezel, Memleket Partisi’nin Bandırma’daki tek belediye başkan aday adayı olmasına rağmen, 20 Şubat tarihine kadar adaylığını duyurmadı.

Hakkı Bitikli, istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Memleket Partisi Bandırma İlçe Teşkilatı ve üyeleri olarak, Bandırmamızı ve ülkemizi iki kutuplu siyasetten kurtarmak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ilkeleri ışığında halkımıza üçüncü yolu açmak için çıktığımız yolumuzda, son gücümüze kadar mücadele ettiğimizi belirtmek isteriz. Ancak gelinen noktada Genel Merkezimizde yaşanan belirli antidemokratik uygulamalardan dolayı üzülerek oy birliğiyle görevlerimizden ve Memleket Partisi’nden istifa etme kararı almış bulunmaktayız” dedi.

“Balıkesir’de bu söylem hayal haline geldi”

Bitikli, ayrıca, “Parti tüzüğünde açıkça yer alan Genel Başkanımız Sayın Muharrem İnce’nin ısrarla söylediği, demokratik kararlar alan, teşkilat başkanlarını, yöneticileri ve hatta genel başkanı dahi üyeler seçer” söyleminin Balıkesir ili için hayal haline geldiğini belirtti ve partideki antidemokratik uygulamalardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Bandırma İlçe Yönetim Kurulu ve üyelerinin bugüne kadar partinin yanlarında olduğunu belirten Bitikli, “tüm partililerimize maddi manevi tüm katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Haber: İHA

Aday Aysel Saha Çalışmalarını Sürdürüyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu