Gündem

Memur-Sen Balıkesir ‘Evet’ diyecek

Balıkesir Memur Sen İl Temsilcisi Ahmet Gür, Memur-Sen’e bağlı sendika başkanlarının ortak imzasının bulunduğu Nisan ayında yapılacak olan referandumun önemine dikkat çekti.

 

 

Ahmet Gür, “Çok önemli bir virajdan geçiyoruz, bulunduğumuz coğrafya yangın yeri, bizim zayıf olma lüksümüz yok, bizlere bel bağlamış dünya mazlumları var, biz son kaleyiz, bizim koalisyonlar ile çift başlılık ile kaybedecek zamanımız yok” Dedi. Gür yaptığı yazılı açıklamada, Sözlerini 16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa Değişikliği Referandumuna ilişkin değerlendirmeler ile sürdüren Gür, ” Bu referandum bizler adına milat niteliğinde, halkımız ilk defa Dikta’nın hâkim olmadığı  Sivil Anayasasına kavuşma fırsatı doğmuştur. 60 darbe Anayasasından 80 darbe anayasasına oradan da günümüze kadar 57 yıldır  darbecilerin anayasası ile yönetilmek zorunda bırakılan bu halk, ilk defa sivil iradenin hakim olduğu kendi anayasası ile yönetilmeyi hak etti.” ifadelerine yer verdi.

 

MEVCUT SİSTEM HERKESİ YORDU

Ülkenin devamlı seçimler ile boğuşarak, gerçek gündeminden koparıldığını ve güçlenmemiz adına yapılması gereken gerçek gündemini bir türlü bulamadığını beyan eden Gür, “4 yılda bir seçim yapılmış olsa, 24. Hükümetin  görevde olması gerekirken şuan 65. Hükümet görev başındadır. Tam tamına 167 sonra kurulması gereken hükümet siyasi kargaşalar yüzünden bugün görevdedir. Ortalama 16 ayda bir seçim olmuş, hükümet değişmiş!   Halk istikrar istiyor , halk geçmişin acılı günlerine  bir daha dönmek istemiyor, güçlü bir devletin başkanı görmek istiyor, güçlü Türkiye istiyor.

 

‘MEYDANLARDAN EVET’

Özelde emek için uğraşırken, 16 Nisan’da EVET için uğraşıyoruz diyen Gür,  ” 15 Temmuz hain darbe girişimi sürecinde 27 gün boyunca tüm teşkilatımızla meydanlarda yerimizi aldık. Ülkemizi vesayet altına almaya kalkışanlara o gün verdiğimiz dersin final sınavını halk olarak 16 Nisan referandumu ile vereceğiz.  Referandum da EVET tercihlerimizle taçlandırıp vesayeti tarihe gömmek istiyoruz.

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu