GündemSiyaset

Meral Akşener’den Özgür Özel’in ‘Balıkesir’ Çağrısına Yanıt: ‘Midem Bulanıyor Artık…’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Turhan Çömez’in geri çekilmesi çağrısına sert bir yanıt verdi.

Meral Akşener’den Özgür Özel’in ‘Balıkesir’ Çağrısına Yanıt: ‘Midem Bulanıyor Artık…’

İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Turhan Çömez’in geri çekilmesi çağrısına sert bir yanıt verdi. Akşener, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde esnaf ziyareti sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Özel’in jest beklentisine tepki gösteren Akşener, CHP’nin bu tür taleplerinden bıktığını ve midesinin bulandığını ifade etti.

Akşener, eski ittifakların başarısızlığından bahsederek, İYİ Parti’nin tek başına seçimlere girmeye karar verdiğini vurguladı. Son dönemde yaşanan gelişmelerin kendilerini rahatsız ettiğini dile getiren Akşener, özellikle Balıkesir’deki siyasi gerginliklere değindi. Bir İYİ Parti üyesinin CHP’nin adayıyla ilişkisi hakkında yapılan açıklamaların ardından, siyasetteki saygının ve inancın zedelendiğini belirtti.

“CHP’nin Jest İsteme İşleminden Bıktım Usandım, Midem Bulanıyor Artık”

Ayrıca, Akşener, CHP’nin jest beklentilerinin yıllardır süregelen bir süreç olduğunu ve artık bu durumdan bıktığını ifade etti. Bu durumun siyasette çirkinliklere neden olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Akşener, CHP’nin bu tür jest taleplerinin kendilerini rahatsız ettiğini ve bundan sonra daha dikkatli olacağını belirtti.

Akşener, “Ben CHP’nin bu jest isteme işlerinden bıktım usandım, midem bulanıyor artık. Bu netlikte söyleyeyim çünkü bir 15 milletvekili ve biz o arkadaşlarımızı zora düşürecek hiçbir şey yapmadık. Teşekkür ede ede gezdik, bir vefa sistemi içinde gezdik. En ufak incitici bir cümlemiz olmadı o 15 arkadaşımıza ve Kılıçdaroğlu’na, o dönemin CHP yöneticilerine en ufak incitici sözümüz olmadı” dedi.

“Balıkesir Bize Bırakıldığında Antalya’yı da CHP’ye Bıraktık”

Son olarak, Akşener, geçmişte yaşanan benzer durumları hatırlatarak, siyasetteki çekişmelerin ve yanlış anlamaların önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Bundan sonra teşekkür ve jest eylemlerine daha fazla özen göstereceklerini ifade etti.

Akşener ifadelerinde “Ben Sayın Ahmet Akın’a karşı bir zarif cümle kurdum, fi tarihinde. Çünkü Ok gidince, Akın ‘Ben artık İYİ Parti’nin de milletvekiliyim Balıkesir’de’ diye beyanat verdi. Ben de ‘Çok teşekkür ediyorum, beni borçlandırdın’ dedim. Ama Balıkesir bize bırakıldığında Antalya’yı da CHP’ye bıraktık. Döndür baba döndür. Demek ki bilgileri yok arkadaşların bu konuda, şimdi ben hatırlatmış olayım. Bundan sonra teşekkür etme eylemlerime, jest yapma, zarif davranma konularında aşırı dikkat edeceğimi söyleyebilirim.” dedi.

 

 

Haber: Bülten

YSK Kesinleşmiş Aday Listelerini Açıklayacak

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu