Balıkesir Merhaba Blog YazılarıAstrolojiGündem

Merkür Retrosu Bitiyor!

Merkür Retrosu Bitiyor! Retro nedir, etkileri ve tarihleri bu haberimizde

 

&Quot;≪/P

Merkür Retrosu Bitiyor! Neredeyse 3 haftalık gerilemeden sonra, Merkür nihayet 3 Haziran’da geri dönüşümünü tamamlıyor.

Merkür retrosunun bitimiyle 3 haftalık süreçte aldığınız kararların sonuçları ile yüzleşmeniz gerekebilir. İletişim, zamanlama ve düşünme gibi değişken konuların Merkür retrosunun noktalanmasıyla gün yüzüne çıkması muhtemeldir. Burada unutmamanız gereken ise Merkür retrosunun etkilerinin 18 Haziran tarihine kadar devam edeceğidir.

Merkür Retrosu Nedir?

Genel olarak söylenenin aksine Merkür gerçekten gerilememektedir. Yalnızca hareketi yavaşlamaktadır. Yıl içerisinde 3 – 4 kez yavaşlama haline geçen Merkür, hayatımızı bazı açılardan etkilemektedir. Merkür’ün iletişim, teknoloji, haber gibi gündelik hayatımızı ilgilendiren pek çok konuyla ilgilidir. İşte bu sebeple Merkür gerilediğinde gündelik hayatımızda bazı aksilikler, yavaşlıklar meydana gelmektedir.

Astrolojide Merkür’ün Görevi

İletişim, akıl, hafıza, haber, seyahat, teknoloji, bilgi, dedikodu, satın alma ve satma… Bu saydıklarımız, Merkür gezegeninin sorumlu olduğu konulardan bazılarıdır. Yani Merkür, gündelik ve sosyal hayatımız ile oldukça yakından ilgilenen bir gezegendir. Ayrıca Merkür, İkizler ve Başak burcunun yönetici gezegenidir. Ondandır ki İkizler burcu konuşkan, Başak burcu detaycılığıyla anılmaktadır.

Merkür Retrosunun Etkileri Nelerdir?

Kararsızlık, yanlış anlaşılmalar, karmaşalar, eski ilişkiler, teknolojik aletlerin bozulması, durağanlık, tatil planlarının gecikmesi… Epey uzun bir listeden bahsediyoruz fakat endişelenmenize gerek yok. Merkür’ü anladığınızda “retro” hiç de korkulacak bir şey değildir. Aksine bu dönemi kendi lehinize çevirebilirsiniz. Mesela yarım kalan işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Bazı kararlarınızı erteleyebilir ya da içinize dönebilirsiniz. Ayrıca tıpkı Merkür’ün yaptığı gibi biraz yavaşlayabilirsiniz. Anahtar kelimemiz ise sabırdır.

 

Ayrıca buraya da bakabilirsiniz.
Referans: www.marieclaire.com.tr

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu