GündemDünyadan Haberler

MESLEKLER SERGİSİ

Balıkesir Kuva-yi Milliye Müzesi Sergi Salonu’nda 16-22 Eylül tarihlerinde 42 eser Balıkesirlilerin beğenisine sunuldu.

Hafta boyunca büyü ilgi gören sergi de duygu dolu anlar da yaşandı. Eski günleri böyle anlamlı günlerde hatırlamanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Balıkesir Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (BESOB) Başkan Vekili Hasan Yıldız, Ahilik Kültürünün Balıkesir’de esnaflarda uzun yıllardır süregelen bir gelenek olduğunu belirtti.

YILDIZ: “MESLEKLERİMİZİN ANISI VAR”

Geçmişten geleceğe taşınan fotoğraf karelerinin yer aldığı fotoğraf sergisinde konuşan BESOB Başkan Vekili ve Balıkesir Lokantacılar Esnaf Odası Başkanı Hasan Yıldız “Esnaf bayramının kutlandığı bu haftada düzenlenen bu tür etkinlikler halkımızın daha da bilinçlenmesinin yanı sıra Ahilik geleneğini yansıtan esnaf ve sanatkarlarımızın tasvir edildiği bu sergi bizim için çok önemli ve anlam yüklüdür. Bu fotoğraflarda kaybolmaya yüz tutan pek çok mesleklerimizin anısı var. Bütün vatandaşlarımızı bu sergiyi gezmeye davet ediyorum. Önümüzdeki senelerde buna benzer birçok etkinlikleri daha da genişleterek Ahiliğin adını daha da fazla duyurmak için çaba sarf edeceğiz” dedi.
Sergiye Balıkesir İl Ticaret Müdürü Nuray Paköz, Balıkesir İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Abdullah Poyrazlı, Balıkesir Kahveciler Esnaf Odası Başkanı Bülent Bilir katıldı.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu