Gündemİlçe HaberleriSiyaset

Milletvekili Dalgın : Millet Mars’ta Drone uçuruyor biz yol konuşuyoruz acayip

Milletvekili Dalgın : Millet Mars’ta Drone uçuruyor biz yol konuşuyoruz acayip. Balıkesir Deva Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Balıkesir’de bir basın toplantısı düzenledi. Cafe Cess’de düzenlenen basın toplantısında genel bir seçim süreci ve gündem değerlendirmesi yaptı.

 

Milletvekili Dalgın : Millet Mars’ta Drone Uçuruyor Biz Yol Konuşuyoruz Acayip. Balıkesir Deva Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Balıkesir’de Bir Basın Toplantısı Düzenledi. Cafe Cess’de Düzenlenen Basın Toplantısında Genel Bir Seçim Süreci Ve Gündem Değerlendirmesi Yaptı.

Listeye Deva Partisinden Girdim

Milletvekili Dalgın : Millet Mars’ta Drone uçuruyor biz yol konuşuyoruz acayip. CHP Listesine partimden ayrılarak girmedim diyen Burak Dalgın, “Haliyle CHP’den ayrılma gibi bir durumum yok. Çünkü, zaten listeye Deva Partisinden girdim. Dedi. Ayrıca, bir mutabakat metnimiz var. Bu değerli bir metin” şeklinde konuştu.

 

Balıkesir’de Kira Fiyatları Yüksek

Mecliste Emekli maaşlarına ilişkin bir kanun teklifi verdiklerin e değinen Dalgın, kira fiyatlarının tüm Türkiye’de yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca, bu durumun Balıkesir’de de yaşandığına dikkat çekti. Çözüm için adımların atılmasının önemine değinen Dalgın, Balıkesir’deki kira fiyatlarının yüksekliğine de dikkat çekti.

 

Dursunbey Yolu İçin Önerge Verecek

Balıkesir Milletvekili Burak Dalgın söz verilip yerine uzun yıllar getirilemeyen Dursunbey yolu içinde bir konuşma yaptı. Balıkesir Deva Partisi Milletvekili Dalgın, Balıkesir Dursunbey’de kazalara neden olan yol yapımı ile ilgili, “soru önergesi verelim. Takip edilmeli” dedi. Ayrıca, Balıkesir için önemli olan sektörlerin meselesini dile getireceğiz. Dahası, süt fiyatları var. Ayrıca Türkiye’deki genel meselelerle ilgili. Kira fiyatları gibi bunları dile getirmemiz lazım. ” Şeklinde konuştu.

 

Toplumun Bir Kesiminde Toplu Para Var Diğerinde Yok

Dalgın, “Toplumun bir kısmında toplu bir para var. Toplumun geniş kesimleri korkuyor. 5 lira olan yarın 10 lira olursa diye önceden alanlar oluyor. Enflasyon cezalandırır. Merkez Bankası Başkanı yıl sonu enflasyon beklentimiz 58 diyor. Benim öngörüm bu olmaz. Buraya bir telafi gerekiyor. Ocak ayında yerel seçimlere doğru bu işlem olabilir. Lidyalılar parayı icat etmiş bizim Türkiye’de verginin vergisi icat edilmiş. Garip ciddiyetsiz işler. Asgari ücretlide, emeklide aynı pazara gidiyor, aynı dolmuşa biniyor. Fiyat dengesi bozulduğu anda koma başlıyor.” şeklinde konuştu.

 

Balıkesir’in Hedefleri Aşması Lazım

Hükumetin pozitif alanlarını desteklemek lazım diyen Burak Dalgın, ekonomiye ilişkin enflasyonun durumuna dikkat çekti. Makro ve reel ekonomiyi Türkiye’nin aynı anda yapması lazım. Merkez Bankası 2025 diyor. Bunu istihdam, ihracatla desteklemeli ki istihdama yansısın. Balıkesir’in 1 milyar dolar hedefi vardı bu hedefte kalmaması lazım.

 

Partinin Kimliğine Zarar Vermeden Grup Kurma İstepğimiz Var

Mecliste grup kuran siyasi partiler oldu. Bu konuda DEVA Partisi’nin grup kurmak istediğini belirten Dalgın, “Grup kurmayı isteriz fakat partinin kurumsal kimliğine zarar vererek yapmakta istemeyiz.” dedi. Dalgın şöyle konuştu: “ Gelecek ve Saadet Partisi bir grup kurdular biliyorsunuz. Grup mecliste kürsü için önemli. DEVA Partisinde kürsü konuşmasını ben yaptım. Grup avantajlı daha fazla konuşma yapabiliyorsunuz. Ayrıca beni de ilgilendiren pek çok  konuda ilgilendiğim konular mevcut.”

 

Balıkesir’de Üzüldüğüm Durum Kişi Başı Gelir

Balıkesirle ilgili üzüldüğüm bir durum var. Balıkesir’de kişi başı gelir 8 Bin dolar. Balıkesir’in refah seviyesinin geride olmasını kabul edemiyorum. Kalkınma seviyesinde hani yüksekteydi? Türkiye’de Balıkesir’i Türkiye ortalamasının üzerinde görürüz ancak ihracatta görüyoruz Kalkınmada da orta seviyelerde. Teknoloji Bölgeleri ile gelişmeye çalışıyorlar bu iyi. Ayrıca biz OSB’ler hemde Teknolojik OSB’lerin yapılması önemli.

 

Acil Konut Arzı Arttırılalı Fiyat Dengelemesi Şart

Sektörel meselelere dikkat çeken Dalgın, her konuda grup kurarak meclis kürsüsünde dile getirmenin önemine dikkat çekti. Ayrıca merkez Bankasının açıklamalarına ilişkinde kısa değerlendirmeler yaptı. Ayrıca, “Merkez Bankasına atanan arkadaşlar kıymetli arkadaşlar umarım başarırlar. Acil konut arzı arttırılmalı ve fiyat dengelenmesi yapılmalı” şeklinde konuştu.

 

Haber: Muhammed Can Akyürek

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

 

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Geri bildirim: İyi Parti Balıkesir İl Başkanı Yörük'ten Ekmek Zammına Tepki - Balıkesir Merhaba GazetesiBalıkesir Merhaba Gazetesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu