GündemÖzel HaberlerSiyaset

‘Muhalefet Karıştırıyor’

Yavilioğlu Merhaba’ya Konuştu.

 

Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu Balıkesir’de haftasonu düzenlenen programlara katıldı.

 

 

AK Parti ve MHP İl Başkanlıklarına ziyaretlerle başlayan program sonrası gençlik buluşmaları, STK ,Esna ve halk buluşması ile sürdü akşam ise Erzurumlular Derneği gecesine katıldı.

  

Balıkesir’de Heyecan Güzel

 

Büyükşehir Merhaba’ya özel açıklamalarda bulunan Maliye Bakan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu, “Balıkesir’de gördüm ki çok güzel bir heyecan var. Bizler daha özgür bir Türkiye öneriyoruz. Bu bizim kendimiz için değil, Recep Tayyip Erdoğan için değil bu öneri Ak Parti için de değil. Bu öneri bütün bir vatan, bütün bir millet ,gelecekte yavrularımız ve gelecek nesillerimiz için. Türkiye’nin hak ettiği yere ulaşabilmesi için yapılan bir çaba ve öneridir” dedi.

 

‘Tercih halkımızındır’

 

Büyükşehir Merhaba’ya yaptığı açıklamada Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Cengiz Yavilioğlu, “Sivil dayanışma platformunun organize etmiş olduğu Türkiye genelinde yaklaşık 60 ilde planlanan anayasa değişikliği ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile alakalı bilgilendirme istişare toplantıları yapıyoruz. Bu amaçla geldik. Sivil toplum Kuruluşları ile hem halk ile hem üniversite gençliği ile bu konuyu konuşacağız. Ortalıkta epeyce yanlış bilgiler, bilgilendirmeler var. Bunların doğrularını anlatmaya çalışacağız. Bütün çabamız bu. Çünkü biz öyle inanıyoruz ki milletimiz doğru olan bilgiyi aldıkça doğru olan yerde duracaktır.’ Dedi.

 

‘Muhalefet kafa karıştırıyor’

 

Muhalefet bu halka, daha özgür, daha demokratik, daha müreffeh bir gelecek vaat etmekten ziyade, statükoya bu milleti mahkum etme adına yanlış bilgilerle toplumun kafasını karıştırıyor diyen Yavilioğlu, ‘ Bizim amacımız doğruyu anlatmak, tercihi halka bırakmak’ Dedi.

 

Yavilioğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Doğruları anlayan, doğrulara ulaşan milletimizle doğru yerde duracaktır. Hiç şüphesiz. Bunun için gayret sarf ediyoruz. Balıkesir’i çok güzel bulduk. MHP ve Ak parti il teşkilatımızı ziyaret ettik, gezdik. Oralarda da çok nefis bir heyecan var. Güzel bir heyecan var. Balıkesir’i çok güzel gördük, çok hoş gördük. Şunu da belirteyim. Bizim amacımız demokratik bir zeminde insanlara doğruyu ulaştırmaktır. Tercih halkımızındır. Biz halkımıza saygı duyuyoruz. Tercihlerine saygı duyuyoruz. Biz halkımızın gelecekte daha müreffeh, daha huzurlu ekonomik geliri daha yüksek olacağı bir sistem öneriyoruz. Daha özgür bir Türkiye öneriyoruz. Bu bizim kendimiz için değil, Recep Tayyip Erdoğan için değil bu öneri Ak Parti için de değil. Bu öneri bütün bir vatan için, bütün bir millet için, gelecekte yavrularımız için, gelecek nesillerimiz için. Türkiye’nin hak ettiği yere ulaşabilmesi için yapılan bir çaba ve öneridir. Bugün burada bulunmuş olduğumuz yer bizim hak ettiğimiz yer değil bulunmamız gereken yer daha yüksek bir yer. Demokratik gelişmiş ve derinleşmiş bir Türkiye olması gerekiyor. Milli geliri 2 buçuk kat daha fazla olan bir Türkiye olması gerekirdi. Rekabet etmiş olduğumuz ülkeler içerisinde biz burada bulunmamalıydık. Daha yüksek bir yerde, daha gelişmiş bir yerde bulunmalıydık. Bundan sonra öyle inanıyoruz ki, anayasa değişikliği ile cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle kazanılacak istikrar üzerinden bu bahsetmiş olduğum alanlarda dünyada en iyilerden birisi olacağız. Amacımız bu”

 

 

 

 

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu