Balıkesir Son Dakika HaberleriGündem

Osmanlıdaki Şifa Yöntemi Balıkesir’de Kullanılıyor

Osmanlı'nın şifa yöntemleri günümüzde de kullanılmaya devam ediyor. Balıkesir'de de Osmanlı'daki bu şifa yöntemini kullanıyor.

Osmanlıdaki Şifa Yöntemi Balıkesir’de Kullanılıyor

 

Osmanlidaki Sifa Yontemi Balikesirde Kullaniliyor 1

Hastalar Müzikle İyileşiyor

Tarih boyunca duygu ve düşüncelerin anlatım biçimi olan müzik; büyüsel, dinsel, askeri ve eğlence amaçlı olduğu kadar tedavi amacıyla da kullanıldı. Günümüzde ise Balıkesir’de hastaları iyileştirmek için kullanılan yöntemlerden birisi oldu.

Osmanlidaki Sifa Yontemi Balikesirde Kullaniliyor 2

Müzikle Gelen Tedavi Yöntemi

Osmanlı döneminin en mühim Tıp Fakültelerinden birinde, Osmanlı’da akıl ve ruh hastaları yani psikolojik hastalığı olan kişiler külliyede müzikle tedavi ediliyordu.  Hanende ve sazendeler (müzisyenler) haftada birkaç gün külliyedeki şifahaneye gelip müzik icra ediyor, havuzun etrafında toplanan hastalar da onları dinleyerek bu şekilde rahatlıyor ve hastalıklarına daha kolay şifa bulmaları sağlanıyordu.

Osmanlidaki Sifa Yontemi Balikesirde Kullaniliyor 3

Hasta, Hasta Yakınlarına İlahi Ve Ezgiler

Balıkesir İl Müftülüğü, Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi Palyatif Bakım Servisi ek binasında bulunan hastalara ve hasta yakınlarına ayrıca servis personeline yönelik Mevlid Kandili Programı gerçekleşti. Programda hastalara ilahiler ve ezgiler söylendi.  Balıkesir İl Müftüsü Celal Sürgeç’in de katıldığı program dualar, ilahi ve ezgiler eşliğinde gerçekleşen program 1 saat sonra son buldu.

Haber: Muhammed Can Akyürek

Osmanlıdaki Şifa Yöntemi Balıkesir’de Kullanılıyor

İlginizi çekebilir ; Bağırsakların Doğal İlacı

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu