GündemSiyaset

Özgür Özel: Anayasal Hukuk Düzenine Saygısızlık Karara Direnmek Demektir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi'nin Can Atalay'a yönelik ikinci hak ihlali kararının bir an önce uygulanmasını talep etti.

Özgür Özel: ‘Bu Karara Direnmek Anayasal Hukuk Düzenini Yok Saymaktır’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’a yönelik ikinci hak ihlali kararının bir an önce uygulanmasını talep etti. AYM, daha önce verdiği hak ihlali kararının uygulanmaması üzerine ikinci kez benzer bir karar almıştı.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay’la ilgili verdiği ikinci hak ihlali kararı bir an önce uygulanmalıdır. Bu karara direnmek, anayasal hukuk düzenini yok saymaktır.” ifadelerini kullandı.

Can Atalay’a yönelik ilk hak ihlali kararı Yargıtay 3. Ceza Dairesi tarafından uygulanmamış, bu durumun ardından AYM ikinci kez hak ihlali kararı vermişti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, X hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Anayasa Mahkemesi’nin ikinci kez hak ihlali kararı verdiği seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’ın bir an önce tahliye edilmesi Anayasa’nın gereğidir. Bu karara direnmek, anayasal hukuk düzenini yok saymaktır. Biz, adaleti ve hukuku savunmaya devam edeceğiz.

Haber Merkezi

Milletvekili Öztaylan: ‘Hazırız ve kararlıyız!’

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu