Gündemİlçe Haberleri

Pertevniyal Hastanesi’nde Hedef 2024

Bandırma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, tarihi Pertevniyal Hastanesi restorasyon çalışmalarını inceledi. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Abdullah Küçük ve yüklenici firma ARS Restorasyon İnşaat ve Ticaret Limited Şirketi yetkililerinden detaylı bilgiler aldı.

 Pertevniyal Hastanesi’nde Hedef 2024

Rektor Boz Pertevniyal Hastanesini Inceledi 2

İncelemeler ve Bilgilendirmeler

Rektör Prof. Dr. İsmail Boz, Pertevniyal Hastanesi restorasyonunda yapılan çalışmaları yakından inceledi. Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Abdullah Küçük ile bir araya gelerek, restorasyonun hangi aşamada olduğu, tahsis edilen yapının ve mücavir alanın gelecekteki kullanımı, peyzaj düzenlemesi için projeler hakkında detaylı bilgiler aldı.

Rektor Boz Pertevniyal Hastanesini Inceledi 3

Protokol ve İş Birliği

30 Mart 2021 tarihinde Üniversite, Bandırma Kaymakamlığı ve Bandırma Belediyesi arasında “Pertevniyal Devlet Hastanesi Restorasyonu İş Birliği Protokolü” imzalandı. Bu protokol gereği, Balıkesir Valiliği bütçeyi Bandırma Belediyesi’ne aktardı, ancak yüklenici firma ekonomik nedenlerle çalışmalara ara verdi. Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nın girişimleriyle 2023 yılında Üniversiteye ayrılan bütçe ile restorasyon çalışmalarına tekrar başlandı.

Rektor Boz Pertevniyal Hastanesini Inceledi 4

Restorasyon Süreci

12.05.2023 tarihinde Üniversite tarafından yapılan restorasyon ihalesi sonucunda, 16.06.2023 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalandı ve 19.06.2023 tarihinde restorasyon çalışmaları yeniden başladı. Balıkesir Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesine uygun olarak, Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı’nda görevli mimar ve mühendisler tarafından denetleniyor.

Çatı Tamamlandı, Hedef Ağustos 2024

4.012 m2 toplam alan içerisinde 610 m2 kapalı alan bulunan bina, zorlu hava koşullarından etkilenmemesi için öncelikle çatı bölgesi tamamlandı. Tarihi Pertevniyal Hastanesi’nin restorasyon sürecinin, Üniversitenin kuruluşunun 9. yılı olan Ağustos 2024’te tamamlanması hedefleniyor.

Haber: Bülten

Balıkesir’in Tarihi Hastanesi Ayakta Kalma Mücadelesi Veriyor

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu