GündemTürkiye Gündemi

Polis Memuru Ölü Bulundu

Polis Memuru Ölü Bulundu. 36 yaşındaki polis memuru, Denizli’nin Acıpayam ilçesinde görev yapıyordu. Ailesi silahla vurulmuş halde evinde ölü olarak buldu.

 

Polis Memuru Olu Bulundu 780X420 1

 

Polis Memuru Ölü Bulundu. Olay, Acıpayam ilçesi Çamlık Bulvarı üzerinde bulunan evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli olan evli ve 3 çocuk sahibi polis memuru Yunus Özmen’ni ailesi evde ölü buldu. Ailesi silah sesine uykudan kalktı. Özmen’i ailesi kanlar içinde buldu. İhbar üzerine olay yerine giden sağlık ekipleri, Özmen’in hayatını kaybettiğini iletti.

Özmen’in cenazesine otopsi gerçekleşti. Ardından cenaze töreni için memleketi Burdur’a gitti. Gölhisar ilçesine Çeşme Mahallesi’ne götürüldü. Hayatını kaybeden polis memuru, öğle namazına mütakiben kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verildi.

Öte yandan; ölü olarak bulunan polis memurunun beylik tabancasıyla kendi yaşamına son vermiş olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

Denizli Hakkında

Denizli, Türkiye’de Ege Bölgesinde yer alan bir ildir. Nüfusu 2021 yılı itibarıyla 1.051.056’dir. Ege Bölgesinde İzmir, Manisa ve Aydın’dan sonra dördüncü Büyükşehir’dir. Tekstil sanayi, metal, gıda ürünleri ve yöreye has Denizli horozu ile meşhurdur. Anadolu Yarımadası’nın güneybatı, Ege Bölgesinin güneydoğusunda yer alır. Ege ve Akdeniz Bölgeleri arasında bir geçit durumundadır. Denizli ilinin her iki bölge üzerinde de toprakları vardır. Ayrıca Denizli ili 28° 38′ – 30° 05′ doğu meridyenleri (doğu uç noktası; Çivril ilçesi Gümüşsu – Gökgöl Köyü, Dinar sınırında Efekli Tepe, batı uç Aydın, Manisa; güneyde Muğla; kuzeyde Uşak illeri ile komşudur.) Yüzölçümü 12.134 km², denizden yüksekliği ise 209 m’dir.

Bir sanayi, ihracat ve ticaret merkezi olan Denizli, aynı zamanda altmış beş bine yaklaşan üniversite öğrencisine ev sahipliği yapmaktadır. Bir yılda milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlayan il, bir turizm kenti olmasının yanı sıra düzenlenen yerel, ulusal ve uluslararası etkinliklerle eğitim, kongre, kültür ve sanat merkezi özelliğindedir. Ayrıca GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) merkezi Denizli’dedir.

Denizli şehri ilk defa, bugünkü şehrin 6 km kuzeyinde, Eskihisar Köyü civarında, Milattan önce 261 – 245 yılları arasında, Suriye Kralı ikinci Antiokhos tarafından kurulmuştur. II. Antiokhos kente karısı Laodikeia’nin adını vermiştir. Laodike’nin kenti anlamına gelen “Laodikeia” adını alan kent, M. S. 7. yüzyılda büyük bir depremle yıkılınca, kent bugünkü Kaleiçi mevkiine taşınmıştır. Türkler Denizli havalisini zapt ettikten sonra, kenti “Ladik” adıyla anmışlardır.

Denizli adına, tarihi kaynaklarda başka isimler olarak da rastlanır. Selçuklu kayıtları ve Denizli mahkemesi şer‘iyye sicilleri Ladik ismini vermektedir. Ayrıca İbni Batuta’nın seyahatnamesinde Tunguzlu denilmektedir. Bununla birlikte Mesalikullebsar’da da Tunguzlu olarak kaydedilmiştir.

Ayrıca daha fazla haber için tıklayın…

Haber Merkezi

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu