GündemKamil AKYÜREKKöşe Yazıları

PROJE TANITIMININ ÖZETİ “YİNE SAHİPSİZİZ BALIKESİR”

Balıkesir’de Kırsaldaki seçmen oranı %45 yani yaklaşık olarak 330 bin civarında.
Süt üretiminde ve et üretiminde Balıkesir ülke genelinde ilk üçte.
Tarım ve hayvancılıkta Balıkesir Türkiye’yi doyuran İl.
Balıkesir’de Döviz manipülasyonundan en çok etkilenen kesim, Gübre, mazot, yem gibi sarf malzemelerini kullanan kırsal kesimde yaşayan çiftçiler.
Proje tanıtımını yapan aday profilinin yarıştığı parti, Balıkesir’de bu kesimden en yüksek oranda oy alan parti.
Şimdi doğal olarak, tüm bu yazdıklarımı dikkate aldığınızda, akılcılığı, bilimselliği, veri düzeni ve oranına göre pragmatizmi dikkate alarak vizyonunu ortaya koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’dan beklentim bu gerçekleri de dikkate alan bir vizyondu.
Ama maalesef hayal kırıklığına uğradım.

Açıkladığı projeleri kalem bazında değerlendirdiğim zaman, son 30 yılda Balıkesir siyasi hayatında hem yerel, hem de genel seçimler öncesinde neredeyse her siyasi tarafından dile getirilen kalemler.

Haydi, Yılmaz’ın Karesi performansından etkilendiğimiz için ‘bu yapacaktır’ desek bile, bizim dahi hayallerimizi süsleyecek vitrin projeler nerede peki?
Haa İsmail Ok’un da farklı bir tablo falan sergilediği yok. Onun Proje tanıtımı ve tanıtım içeriği bundan da kötüydü.
Sadece eleştiriyorsunuz dememeniz için akıllı bazı illerde yapılan proje tanıtımlarına bir göz atın derim. O tanıtımda yer alan projeleri Başkan adayı açıkladıktan sonra hem şimdi ki Hükümette görev alan hem de siyasi olarak en üstte yer alan isimlerin ama konuşma yaparak, ama beden dilleri ve duruşları ile projelere nasıl kefil olduklarını göreceksiniz.
Ama Hep Dediğim gibi, BALIKESİR SAHİPSİZ olunca böylesine önemli bir tanıtım programında ŞÖYLE ETKİLİ VE YETKİLİ bir ismin çıkıp da “PROJELER BAŞKANDAN KAYNAK BİZLERDEN” sesini duymanız bir yana, etkili ve yetkili bir isim bile bulamıyorsunuz ortalıkta.

Yani kısacası YİNE SAHİPSİZİZ BALIKESİR…

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu